VOACAP kullandım şunu şeettim , VOACAP kullandım şunları yakaladım, VOACAP ı açtım DXCC gırla gani , VOACAP ile kısa sürede şunları yaptım...............................devam eder gider.
Tarihi ile başlayalım yani çocukluğuna inelim ne dersiniz ;IONCAP Ionospheric Communications Analysis Prediction (İyonosferik Haberleşme tahmin analizi) 1975-1985 yılları arasında geliştirilen ve kullanılan bir program iken 1985 yılın Amerikan Deniz kuvvetleri araştırma merkezinde VOA Voice Of Amerika için kodlamalarında düzeltmeler yapılarak geliştirildi . Amaç HF frekanslarda yayılım tahminleri yapmaktı öylede oldu uzun yıllar kullanıldı .
VOA Voice Of Amerika (Amerikanın sesi radyosudur) bir nevi BBC mantığıyla Amerikayı Tüm dünyaya çeşitli dillerde duyurur. Aslında bunun adına başka şeylerde dense de biz yolumuzdan şaşmayalım.
Kısa dalgada 1990 lı yıllar da Sony SW55 ile çokç a dinlemişimdir.Telekomünikasyon Bilimleri Enstitüsü'nde Gregory Hand tarafından VOACAP ve VOAAREA adı altında daha yeni özellikler tasarlanarak kulllanıma sunulmuştur.
İçeriği itibariyle ;*VOACAP 50+ yıl Amerika HF araştırma ve geliştirme ürünüdür
*Pek çok kişi tarafından kabul edilen ve kullanılan profesyonel HF tahmin aracıdır
*Noktadan noktaya kapsama alanı tahmininde mükemmel bir araçtır
-SNR (Sinyal-Gürültü Oranı)
-Güvenilirlik
-Gerekli Güç Kazancı
-Sinyal Gücü
-MUF
-Sinyalin Yükseliş / Varış Açısı ve daha fazlası