Ana Sayfa > Bir sorum var! ***
SMPS ler HF cihazlar için sorunmu?
TA3IHD:
29A, 13.8V SMPS aldım akım voltaj müemmel, aynen üstünde yazan gibi ancak hf osilasyon üretiyor, 6mhz den başlıyor yavaş yavaş 8mhz lere sonra geri dönüyor. Böyle salınıp duruyor.
Ancak cihazı mükemmel çalıştırıyor. Parazit rahatsız ettiği için olumsuz denebilir. Sanırım bilgisayar smps leri sorunsuz.
TA5AE:
Bence smps dan çıkan parazit sinyal, şebekeye geri dönüyor ve biz bunu alıcı cihazın anteninden qrm olarak duyuyoruz.Çünkü evdeki şebeke binanın heryerinde ve spms 220V girişine yakın olarak (hatta spms içine) kaliteli bir şebeke filtresi sanırım sorunu çözer.
TA2VW:
birinden kurtuluyorsun diğeri başlıyor bu seferde bilgisayarın güç kaynağı parazit enterferans yaptırıyor hf cihaza
bilgisayarın fişini çektiğimde gürültü filan hepsi kayboluyor bu cin malı bilgisayarların güç kaynaklarında malesef
filtre yok.
TA1O:
Selamlar
2 tane meanwell 29A switchmod güç kaynağı ile 58A lik göstergeleri olan kutulu bir güç kaynağı yapma arefesinde olan biri olarak yazılarınızı ilgiyle okuyorum,
Yazılardan şunu anladım en basit çözüm sanırım akü kullanmak. HF çalışmaları sırasında aküyü şebekeden ayırıp sadece aküden telsizi beslemek. Diğer boş zamanlarda ise aküyü doldurmak en mantıklısı gibi geldi bana,
Peki nasıl bir akü almamız daha doğru olur? kuru aküler oldukça pahalı. Sulu akülerin derdi fazlamı olur?
Bilgili arkadaşlar öneriler yazarlar ise bize yol göstermiş olurlar.
Teşekkürler,
73s
TA2BN:
Ekte seması bulunan linear seri regülatörü Diamond ve Vertex firmaları yaptırıp satıyorlar.İsteyen alır bu şemadan imal eder.Nedendir smps bu konuyu anlamış değilim.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git