Ana Sayfa > Bir sorum var! ***
SMPS ler HF cihazlar için sorunmu?
TA5AE:
SMPS kaynakları;
Alıcı cihazlarda hakikaten parazit veriyorlar mı?
Ben ( 2-16 v ayarlanabilir, max 3A SMPS ebat:10x10x5cm 300g dual çıkış+led display ) ile home made CW QRP transceiver da kullanıyorum sorun yok gibi.
""Bence boyutları çok küçük, sorunsuz ve hafifler.""
Lakin 100-200 watt çıkışlı profesyonel cihazlarda kullanan varmı?
RX te (ssb ve digital mod) parazit yapıyormu.
TX te gönderim kalitesi nasıl? web sdr den dinledinizmi?
Varolan bilgisayar smps ları 13.8 volta basitçe yükseltilebilirmi.Varsa bunun yol yöntem ve bilgi ve tecrübelerinizi paylaşmanızı;
Rica edecektim.
TA2VW:
deneme mahiyetin de 57 amper lik bu smps güç kaynaklarını kullandım 80 metre hariç diğer frekanslarda gürültü veya enterferans üretmiyor
ancak 80 metre bandında çalışmak istediğinizde,yüzde 10 nispetinde zaman zaman bu gürültü daha da çoğalabiliyor gürültü, enterferans üretiyorlar
uzun süreli profesyonel 150 watlık cihazlarla tx yapmama rağmen hangi bır sıkıntı görmedim ancak uzun süreli bir kullanım olmadı, ama antenden yayılan RF bu SMPS Leri etkilerde
SMPS nin kontrolunu kaybettirirse durumun ne olacağını bilemiyorum,muhtemelen voltaj yükselecektir normalde 13.8 volt verirken eğer kontrol edilemezde aniden çıkarsa 20 veya daha yukarı voltaj cihaza zarar verebilir diye düşünüyorum.
TA1CH:
Hayati abi bence bozulup voltaj yukselmesi olmaz transistördeki gibi bir kollektörden emitere kısa devre olma gibi bir şey söz konusu olmaz sürekli tetikleme şeklinde bir çalışma mantığı var yani bozuldumu kısa devre olup voltajı artmaz . Ben kullanıyorum iginc bir olay yaşadım 40m mobil bir anten oda içinde smps den parazit alırken dışardaki anten parazit almıyor buda bize sandığımız gibi parazitin besleme kablosundan değil antenden geldiğini gösteriyor sanıyorum . 73
TA2VW:
Mesut hocam,
gürültü yada enterferans aldığınızda bu SMPS güç kaynağı ile çalışırken keşke elinizde olsaydı da trafolu bir güç kaynağına anında geçiş yapsaydınız
gürültüden eser kalmadığını görme imkanı vardı. doğru anten dışardan gürültü enterferans alıyor bunu önlemenin yolu yok,ama dahili olarak ta besleme kaynağından gürültü enterferans alıyorsanız değiştirme imkanı trafolu ya geçiş yada SMPS ye devam gibi seceneğiniz oluyor diğer taraftan SMPS lerin çalışma mantığını bilmiyorum RF den etkilenmez diyorsanız bunu tam olarak bilemiyorum belki düşük güç miktarlarında bu geçerli olabilir 5 -10 -15 gibi watlarda bu etkilenme minimum olur ve bunu SMPS hissetmeye bilir ama yüksek güç 150-200 wat gibi rakamlarda ister istemez SMPS Ye etki edecek olan RF de coğalacaktır buna tahamül edebilirmi bilmiyorum.
TA1CH:
Hayati abi doğrudur ben aküye gectim parazit kesildi smps den geldiğini böylelikle anlamış oldum ben 150 vat ile denedim bir sıkıntı yok sürekli 100 vatta kullanıyorum bence diğer kaynaklardan daha güvenli
trafolu beslemelerde ac gerilim gucte iken düşme yapıyor aslında evin giriş voltajı pirizdeki voltaj düşüyor ben şahit oldum bu sefer çıkışta düşüyor ama smps de giriş voltajı düşse bile çıkış etkilenmiyor buda önlemli bir avantaj . 73
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git