Ana Sayfa > Geçmiş Zaman Olur ki ...... ***
TA2BK
TA5FA:
Yeni dostlarımız tanımaz BüYük Başkan TA2BK Radyo Amatörlüğüne taaa yurt dışından Türkiyeye kadar devamlılığını sağlamış TRAC mecmualarında adını sıklıklar gördüğümüz büyüğümüz nur içinde yatsın. İyi değerler çok erken kaybediliyor, tüm bilgileri belgeleri paylaşmamız da yardımı olan Sayın TA2AL Musta Bey'e de sonsuz teşekkürler.
Yokluk, yasaklık, dönemlerinde yerim yok oynayamam denmemiş zoru başarmış büyüklerimizden birtanesi.
Resimlerin en altında DXCC 335 pulunu görünce heyt be bizde görebilirmiyiz demeden geçemedim ......
SOL baştan TA2BK (gravatlı) , TA2DS,
TA2AK:
allah rahmet etsin :(
TA2BN:
Bir kaç şey var söylemek istediğim:
İlk olanı Allah mekanını cennet eylesin, nurlar içinde yatsın. Yeri zor dolar bu büyüğümüzün .
İkincisi ve asıl önemli olan: Malum yönetmelik gereği amatör olan kişi , Hakkın rahmetine kavuşur ise ,aile efradından bir kişi amatör olur ise ona bu çağrı işareti veriliyor, iyi güzel de bu olmaz ise belirli süre sonra bu merhumun işareti başka bir amatöre veriliyor, anlaşılır gibi değil. Yani ben veya merhumu taniyan bilen bir amatör ;seneler sonra havada TA2BK çağrısını duyacağız ve ona cevap vereceğiz ,ve merhumun cenazesine gidip on son görevimizi yapmışız, kabrini de gayet iyi biliyor ve muhtelif zamanlarda da ziyaret ediyoruz ve seneler sonra havada bu işareti duyacak ve allah alllah bu çağrı bize diğer alemden geliyor olmalı diye düşünmeyecek miyiz? Kaldı ki örnek vermek gerekir ise: bir grup arkadaşları olarak can dostumuz merhum TA1F TUNCER TOPDEMİR kardeşimizin anısına yarışmalara katılıyor, qsl kart bastırıyor, qrz web sayfasına bu şekilde tescil ediyor ve onun aziz hatırasını bu şekilde anıyoruz, kendisinin amatör hayatına, felsefesine , yaşamındaki insanlığına saygı duyuyoruz.
Sanki başka işaret ülkemizde kalmadı tahsis edilecek, fakat ne yazıktır ki bu konu bu şekilde. Derken Biri çıkacak ve boş işaret için bekleyecek ve takiben talebini yapacak ve TA1F işaretini alıp havaya çıkacak.Örnek çok: Merhum İbrahim Göksel, Merhum Veysel Atasoy, Merhum Timur Kılıççöte, Merhum Hilkat Bolulu ağabeyler saymakla bitmez
Başınızı ağrıttım kusura bakmayın.
73 de TA2BN
TA2MN:
rahmetle andığımız BAHRİ KAÇAN ağabeyimizi tanımış olmaktan,aynı hobiyi paylaşmaktan onur duyuyorum. toprağı bol yattığı yer cennet bahçesi olur inşallah.
TA3EP:
DJ0UJ, sonrasında TA1BK çağrı işareti ile çıkış yapan Bahri bey ile sağlığında şahsen tanışamadığım için üzgünüm. TRAC mecmualarından takip ettiğim kadarı ile ülkemizde amatörlüğe çok katkısı ve hizmetleri olmuş değerli bir kişiydi. Kendisini saygı ve rahmetle anıyorum.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git