Ana Sayfa > Cicilerimiz......... ***
Sonunda benim de bir lambalı cihazım oldu :)
TA4SO:
Forumda hep ilgiyle ve takdirle izlediğim sayın TA0D Aykut Bey'le geçen hafta yaptığımız bir telefon konuşması sonucu hem tanışma fırsatı buldum hem de lambalı cihazlara merakımdan dolayı aşağıda fotoğrafları görülen cihazı bana hediye etti. Öncelikle bu değerli insana yine en derin teşekkürlerimi sunuyorum.
Cihaz geldiğinde çalışır durumda idi fakat haliyle, yaşı itibarı ile bir miktar yıpranmış ve biraz temizliğe ihtiyaç duyuyordu.
Bizim bölümde bu dönem sınava girecek olan meraklı bir araştırma görevlisi arkadaşla yaptığımız küçük bir bakım sonrası alıcı aşağıdaki hali aldı. Kadranların bulunduğu bölümünde orjinalinde bir aydınlatma var fakat burada bir modifikasyon yapılmış ve lamba dışarı çıkarılmıştı. Biz yine orjinalliği bozmamaya çalışarak, amber renkli bir led takıp kadranın aydınlatmasını sağladık. Bunun dışında bir ekleme çıkarma v.s. de yapmadık. Bizim üniversitedeki ofiste bulunan cihazlardan da kaynaklı çok yoğun bir gürültü var buna rağmen kısa dalga yayın yapan istasyonların bir kısmını basit bir kabloyu anten girişine bağlayarak dinleyebiliyoruz. İyi bir anten bağlantısını ve amatör bantlarda denemeleri evde yapacağım ama şimdilik ofise gelen diğer araştırmacı arkadaşlar ve öğrencilerle lambaların muhteşem ışıltısını hayranlıkla seyrediyoruz.
73...
TA3EP:
Harika görünüyor. Neredeyse elektronların cam tüp içinde uçuşmasını göreceğiz. Paylaşımcı amatör ruhu için Aykut beyi, emekleriniz ve başarınız için de sizi kutluyorum. Paylaşımınız için teşekkürler.
TA2VW:
receiveriniz harika görünüyor hayırlı olsun güle güle kullanın lamba farkını görmek gerekirdi ve size bu imkanı bu radyo tanıyacaktır.73
TA4CS:
Hayırlı olsun güle güle kullan 73.
TA4SO:
Sağ olsun sevgili Aykut Ağabey bu cihazı bana hediye edeli yıllar oldu. Arada açıp lambaların ışıltısını izliyor sesini dinliyordum ama maalesef son yıllarda fazla ilgilenemedim.
Bu yıl sevgili TA2TEO Teoman arkadaşım bu cihazı görünce restore etmek isterim dedi. Ben de seve seve bu isteğini kabul ettim ve aşağıdaki güzel sonuçlar ortaya çıktı.
Ben de büyüklerimden öğrendiğim şekilde kendisine bu cihazı hediye ettim. İnşallah kıymetini bilen ellerde daha uzun süre çalışmaya devam eder.
Artık lambalı cihazım kalmadı ama tutkusu sona ermez bir gün yine bir tane edinirim mutlaka.
Forumdaki bu konuyu unutmuştum ama sağ olsun üçümüzü de yakından tanıyan sevgili TA7H Furkan hatırlattı ben de son durumunu paylaşayım istedim, 73
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git