Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

Anten kulesi yapımı

<< < (2/4) > >>

TA3MHA:
Celal bey, Ali bey, yüreklendirici sözleriniz için teşekkür ederim.
Ali bey, ben çizimleri kağıt üzerine teknik resim olarak çizdim. Gittiğim lazerci onları bir cad/cam programıyla bilgisayara aktardı. Dolayısıyla çizimlerin soft formu bende yok.
Teknik resim olarak çizdiklerimi isterseniz memnuniyetle paylaşırım. Yanlız gülmek yok. En son 30 sene önce teknik resim çalışmıştım. İki boyutlu paçaları bile çizerken epey acemilik çektim :(

73 de tb3dha op Ateş

TA3RT:
 Hasan Ateş Bey ellerinize sağlık güzel dx lerde kullanın.
 
 Bir önerim olacak kestamit türü malzemeler UV ye dayanıklı malzemeler değildir, zaman ile çatlama yapıp dağılırlar. Parçayı polyester tekne boyası ile boyarsanız uzun süre hizmet verecektir. Ali Rıza Bey in de belirttiği gibi rulman yatağını bol gres ile yağlayın ve su almasını engellemeniz gerekecektir. Dış ortam malzemeleri değillerdir sorun yaratırlar.

  73
 Rıfat Tultak
 TA2SE

TA3MHA:
Rıfat bey uyarılarınız için çok teşekkür ederim, dikkate alacağım.
Esasen paslanmaz rulman kullanmak istedim ama, fiyatlarını görünce vaz geçtim.
Rulmanları korumak için üzerine körük geçirmeyi planlıyorum ama uygun ölçüde olanını henüz bulamadım. Şu anda anteni kurmayacağım için rulman yataklarını ve rotoru takmadım. Onun için körük aramak için acele etmiyorum. Tabi körük te güneşe dayanamayacak ama körük çok ucuz bir malzeme. Her kış başı bir takım değiştirilebilir.

73 de ta3dha op Ateş

TA4J:
Ateş bey çiz çizimlerinizi paylaşın resim olarak ben onları cad ortamında çizip bu konu altında paylaşırım isteyen arkadaş varsa yakınında lazer kesimci varsa gidip yaptırabilir ki ha keza çalıştığım fabrikada o yönden çok şanslıyım 2 adet var :).

Rulmanın muhafazası konusuna gelecek olursak, üst kısımlara yani yagmur gelebilecek tarafına ince galvaniz sactan muhafaza yapabilirsiniz. Borunun geçecek olduğu bölüme de araçların kapi lastikleri kullanılabilir.

Kestamid yerine poliyamid kullanılabilir. veya fiber için linke bakınız. http://www.gunesmetal.com.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=98&Itemid=77

TA3MHA:
Ali bey gün içinde çizimleri taratıp paylaşacağım.

Kestamid konusunda bir açıklama yapmak istiyorum. Bildiğim kadarıyla kestamid, Polikim firmasının doküm poliamid için oluşturduğu marka ismi. Selpak<->kağıt mendil gibi. Piyasada daha çok bilindiği için ben de yazıda kestamid (döküm poliamid) olarak kullandım. Yanılıyormuyum acaba?
Kestamid kullanmamın ana nedeni ise, kestamidin delrin teflon gibi diğer mühendislik plastiklerine nazaran hem daha sert hem de güneşe biraz daha mukavim olmasıydı. Denizcilik uygulamalarında kestamidle diğer plastikler arasında çok ciddi ömür farklılıkları olduğunu gördüm. Onun için kestamid tercih ettim. Ama sizin ve Rıfat beyin de belirttiği gibi, doğaya hiç bir malzeme dayanamıyor.
Fiber için ise açık ortamda kullanılması konusunda endişelerim var. Daha önce benzer bir uygulamada kullanmadım ama, suyla temas edince boyut değiştirebileceğini (şişeceğini) düşünüyorum. Ne dersiniz?

Ali bey, bunları yazdım ama lütfen "dediğim dedik, çaldığım düdük" olarak algılamayınız. Mesleğiniz gereği siz mutlaka çok daha fazla parametreyle kıyaslama yapıyorsunuzdur. Ben sadece malzeme seçiminde konu daha fazla tartışılsın, irdelensin ki hepimiz öğrenelim ve daha sonraki uygulamalarda daha doğru çözümler elde edebilelim istiyorum. Yani bir anlamda "ben yandım başkası yanmasın" durumu :)

En derin saygı ve sevgilerimle.

73 de tb3dha op Ateş

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git