Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

Can sıkıntısı magnetic loop anten

<< < (2/3) > >>

TA2NC:
Aziz abi asagidaki linkteki yazilimi kullanabilirsiniz

Bendeki variable ustteki resimdekinin aynisiydi yamulmuyorsam :)
eve gittigmde bakarim

http://www.iw5edi.com/software/magnetic-loop-calculator

birazdanda bi caldiririm seni :)

TA5FA:
Murat Bey,
Jenning Vakum Cap. ler sonsuz döngü değildiler  başlangıç ve bitişi motorda nasıl ayarlamıştınız, swich yöntemimi kullanmıştınız yoksa başka bir yöntemmi.

73

TA1MC:
Mekanik swiçten önce döner enkoder ile sıfır ve bitiş noktalarını tanıtıyordum ama 200 watt güçle oluşan muazzam voltaj  yüzünden bu sistemi uzun süre kullanamadım tamamen çöp oldu sonra gene mekanik swiçlerle durdurma yöntemine geçtim,Maalesef  torna işçiliği ile yapılan işlemlerin fotoları yok eve giren hırsız laptop ile beraber harici diskimi götürdü, 1 hafta sonra ben yurtdışındayken anten de yok oldu :) fakat bazı military tunerlerin içinde bu iş için kaftan biçilmiş motor redüktör swiç grubu var benim de kopyaladığım sistem bunun üzerinedir.

TA1MC:
Aziz bey yazınızı yeni gördüm ben teşekkür ederim , yapmak istediğiniz loop band genişliği,uygulanan maksimum güç ve anteni tune etme bakımından hem daha üstün hem daha basit olacaktır ,isveçli bir amatör bu anteni 1500 euro ya set halinde almış ve kullanıyordu,sizin daha güzel ve daha nadide işçilik kullanacağınız hepimizce malum,dolayısıyla yaparsanız nasıl birşey çıkar bende merak ediyorum.Antenin üç aşağı beş yukarı halinin fotografı şekil 1a daki gibi olacaktır ben size ölçü ve diğer bilgileri toparlayıp buradan gönderirim işlerim aşırı yoğun olduğundan kusura bakmayın lütfen.73

TA1MC:
aziz bey 160 metre için yararlanabileceğiniz site,
http://www.qsl.net/hb9mtn/hb9mtn_magnet_160.html
Ayrıca kullanılan hesaplama programını da yüklüyorum size anten malzemesi malzeme çapı ve güç soruyor.Plakalardan yapacağınız kapasiteyi hiç denemedim o yüzden kesin bir bilgi veremiyorum.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git