Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***
Can sıkıntısı magnetic loop anten
TA1MC:
Bu pazar biraz rahatsızdım o yüzden evde kalınca biraz amatörlük yapayım dedim elimde gsm işlerinde kullanılan biraz ince heliax vardı ,1 metre çap ile 750 pf varyabl kondansatöre bağlayıp orta loop için 5 te 1 kuralına göre 20 cm çapında tek damar 4 mm2 teli klemensle coax a girdim
ev içinden dahi az qrm li basit ve işleyen bir anten çıktı ,3.5 18 mhz arası çalışıyor ,gerçi daha önce bakır borudan 175 cm çapında da yapmıştım bu sitede olması lazım ama kablodan da yapılabiliyorolması güzel, hatta bazı amatörler rg213 le de yapıyorlar.Yapmak isteyenlere detaylı bilgi verebilirim.73
TA2NC:
guzel sessiz bir anten. benim de evde birkac denemem var. ilk yaptigimi 1 cmlik bakir boru ile yapmistim..
evin icinde bodrum katta bile qrm olmdigindna dolayi alisi catidaki dipole gore daha iyiydi..
ikinci yaptigimi ozellikle alt bandlar icin yaptim.
kaclik heliax kabloydu hatirlamiyorum ama.. yaklasik 5 cm capi vardi.
5 metre cevresi olan bir anten su anda bahcede duruyor ama.. kapasitor kontrolunu uzaktan yapacak duzenegi henuz yapmadigimdan kullanmak pek pratik olmuyor haliyle.
onu da havalarin iyice duzelmesiyle devreye alirsam super olacak
TA2AD:
Oğuzhan selam ,
5 metre çapındaki loop anten minimum kaç MHz ye kadar tune olabiliyor kaç pF kullanıyorsun ?
GSM in kayıp beni bir çaldıver bakınız tacallbook
TA1MC:
5 metre çap dememiş arkadaşımız çevresi 5 metre olarak söylemiş,çap 5 metre olursa yaklaşık 2500 pf vakum ile 160 metre çok rahat çalışılabilir,ama bu sefer üst frekansları çalışmak mümkün olmayacaktır,175 cm çap 20 mm bakır boru ile 3-17 mhz çalışabiliyordum .Vakum 5kv 2000 pf idi.Motor redüktör flanşını ve kumandasını kendim yapmıştım ama maalesef çalındı :)
TA2AD:
Murat bey bilgilendirme için teşekkürler,
Aklımdan geçen 50mm çaplı alüminyum borudan 160m bandını kurtaracak ebatta bir loop imal etmek
iki yarım ay yada nakliye kolaylığı açısından 3 yada 4 parçada olabilir ,
Kapasiteyi güç dayanımı açısından yine alüminyum plakalardan konstrüksiyon olarak düşünüyorum
teorik hesapları konusunda bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim ...
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git