Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***
PREAMFİ LAMBALI
TA2UH:
Tamamdır Nursun Ağabey, başka bir biçimde de LSG 11 gerekli olursa haber verin hemen gönderirim, çok selamlar, Çağlar
TA4BD:
Üstat lambalı audio olsun rf olsun benimde çok hoşuma gidiyor.Elimde Phılıps orijinal FM li bir radyom var.Çıkışta EL 95 var.Ancak sürücüde EABC 80 var o da arızalı.Elinde olabilecek arkadaşlardan yardım rica ediyorum.Radyomun diğer kısımları çalışıyor.İlgilenecek arkadaşlara teşekkürler.73s
TA2N:
Taner bey,
Aradığınız lambanın amerikan muadili 6AK8, bu lamba belki lambalarımın arasında vardıri
kutuların içinde binden fazla lamba var. liste olmadığı için tek yek bakmam lazım O da vakit alacak gibi.
bulursam size haber veririm, Lambanın bozuk olduğuna eminmisiniz. lamba 3 diyot bir trıyod
Filamanı kopuk değilse yanı lamba ısınıyorsa hatayı başka yerde aramak lazım.
selamlar, nursun
TA4BD:
Nursun Bey lamba ısınıyor EL 95 de ısınıyor fakat ses nezleli gibi kırık bozuk çıkıyor.Beslemedeki kondansatörler,köprü diot ve küçük birkaç kondasatörler sağlam gibi görününce aklıma takılan sadece o kaldı.Ampliye gelen audio girişinden başka bir amfiye verdiğimde ses temiz alınıyor.Yani sorun amfi katında görünüyor.İlginize teşekkürler.Başka bir öneriniz varsa uygularım.73s
TA2GC:
EL95 bulamadığımız yıllarda ,nezleli ses çıkmaya başladığında ,lambanın katod ucunu soketten ayırıp 470 ohm 1 watt ila 4.7 kiloohm direnç seri bağlardık ,artık hangi dirençte ses iyi çıkarsa,tam olmasada %50 işe yarardı....
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git