Ana Sayfa > Haberiniz var mı? ***

Amatör Telsiz Ruhsatnamesi kaldırılıyor !!!

<< < (2/6) > >>

TA2AOF:
TEŞEKKÜR EDERİM HABERİM YOKTU , BEN HALA KOMİSYONDA BİLİYORDUM İNŞ. EN KISA SÜREDE KANUNLAŞIR

TA1TA:
http://www.trac.org.tr/modules.php?name=burokrasi
Arkadaşlar selamlar fazla sevinmeden önce yukarıdaki linki kontrol edelim.Muaf edilen  ücretlerin 50-60 YTL civarında olduğunu göreceksiniz.Kanun tasarısında belirtilen ücretler sanırım bunlar.Hiç yoktan iyidir mantığıyla düşünürseniz evet hiç yoktan iyidir.Ama Amatörlerin en büyük sıkıntsı  EMC Güvenlik sertifikası ücretleri sanırım.Sanırım 600-700 YTL civarında .Kanunda bununla ilgili madde var mı incelemedim.Eğer yoksa emc ile ilgili çalışma yapılması gerekir.Derneklerimiz işi gücü bırakıp bunun için  çalıssalar sanırım bir sonuç elde ederler diye düşünüyorum.  73  Hüseyin IŞILDAK
TA1HA

TB2CCC:

Komisyonlarda kabul edilip Meclise sevk edilen malum taslak herne kadar bizi fazla ilgilendirmiyor gibi görünsede diğer kanun taslakları gibi meclis ortamında birçok değişiklik önergeleri verilerek asıl haline dönüşüp kabul edilmektedir.

Buradan hareket ile ilgili cemiyet ve kuruluşlarımızın milletvekillerimize isteklerini sunma ve onları mecliste dile getirme hatta kabul edilme şansı doğmuştur.Bence iyi bir analiz ve çalışma ile bu düşünceye ağırlık vermeliyiz kanaatindeyim.Özellikle de Güvenlik Sertifikası biz Amatörlere uygulanan haksız bir uygulamadır.Bu ve buna benzer isteklerimizi dile getirmenin tam zamanıdır düşüncesindeyim.Yoksa "kabul edenler-kabul etmiyenler" geleneği ile bu hali ile geçer meclisten.Bu hali ile de pek bir faydası yoktur zaten.

İlgili kişi ve kuruluşların bilgi ve ilgilerine sunulur.Hayırlı olması temennilerimle. 73

TA3FB:
Fikret ağbey söylediklerin çok doğru. Kanun yasalaşmadan önce TBMM'de görüşülüyor. Milletvekilleri yasanın maddelerinde değişiklik öngören tekliflerde bulunuyorlar. Ve teklif hakkında konuşabiliyor, görüşünü aktarabiliyor. Karşı görüş varsa buna da izin veriliyor.
Mevcut sıkıntımızı milletvekillerine aktarabilirsek belki sonuç istediğimiz gibi olabilir.bunu tek tek yapamayız. bir anlamı olmaz. Dernekler bu konuda girişimlerde bulunabilir. Ama görünen o ki ve gidişat onu gösteriyor ki eletronik oylama sonucunda kanun bu şekilde yasalaşacak. Hayırlısı olsun ne diyelim.......
73...
Barış

TA1TA:
Arkadaşlar selamlar..Ruhsat alırken ve yenilerken ücret alınıyordu sanırım kanun da kaldırılan bu ücretler.Ruhsat alıcaz yani.. Benim amacım EMC ücretlerine dikkat çekmekti.Fikret Abi  ve sevgili Barış ın dilek ve tavsiyeleri yerinde  ve katılıyorum ...Amatörlere DAHA İYİ hizmet etme gayesiyle kurulan mantar gibi çoğalan amatör derneklerimiz var..(Bu hızla gidersek amatör telsiz dernekleri federosyonunu kurarız gibi geliyor bana..)Dernek yöneticilerimiz bir an önce bir harekete geçmeli bence..kanunun mecliste görüşülme sırası gelmeden amatörlere sempatik davranan amatör aktivitelere katılan vekillerle görüşülmeli önerge vs yolu ile daha net ve kapsamlı bir madde olması için çaba gösterilmeli..Acaba hayal mi? 73.TA1HA

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git