Gönderen Konu: Amatörlükte son nokta. !  (Okunma sayısı 540 defa)

Çevrimdışı TA2KW

Amatörlükte son nokta. !
« : 05 Ocak 2016, 09:03:07 »
selam,

Amatörlükte son nokta. !

sanal alış veriş sitelerinde gördüğüm bir ilan http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-teknik-elektronik-lisanssiz-telsiz-tum-turkiye-frekanslari-yuklu-yazilim-wouxun-kg-uv950p-icin-253557930/detay

frekans yüklü yazılım satıyor, hemide hava bandı, marine band dahil, belkide başka kurum frekansları da içinde olabilir. bu mudur amatörlük ?

bizler radio amatörü müyüz yoksa armatör müyüz ? bu işin içinden ben çıkamadım gitti,

bazen frekanslarda görüşme yapan kişilerin konuşmalarına rast geliyorum da arka planda polis frekansını dinliyor,  radio amatörünün hava bandı, marine bandı, polis, 112, belediye, zabıta, kurum ve kuruluşlarının frekansında işi nedir yahu ?

sahibinden deki Artvinli derksus adlı kullanıcıyı şiddet ile kınıyorum.

TC Yalova TEKNO Merkez. CH 27.915 USB

Çevrimdışı TA2KW

Ynt: Amatörlükte son nokta. !
« Yanıtla #1 : 07 Ocak 2016, 09:35:45 »
bu arada, ilandaki el cihazı resiminde kişinin çağrı işareti TA9ASV yazmaktaymış,

Çevrimdışı TA2OTT

« Yanıtla #2 : 07 Ocak 2016, 10:11:36 »
BU İLAN GÖRSELLERİ İLE KIYI EMNİYETİNE BAŞVURALIM İPTAL ETSİNLER ÇAĞRI İŞARETİNİ ASLINDA. SAHİBİNDEN SİTESİNEDE ŞİKAYETTE BULUNUP İLANI KALDIRIRIZ ZATEN.
73 de TA2OTT

Çevrimdışı TA2OTT

« Yanıtla #3 : 07 Ocak 2016, 10:26:10 »
Bir kendisine ihtar yazdım, birde sahibindene yazdım.
73 de TA2OTT

Çevrimdışı TA2KW

« Yanıtla #4 : 07 Ocak 2016, 10:58:57 »
selam,

adaş, hiç bişi olmaz burası TÜRKİYE.

73

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
  • BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR. 0506 053 27 68
« Yanıtla #5 : 07 Ocak 2016, 11:21:34 »
İş çığırında çıkmış bu işin ticaretini yapar hale gelmiş hemde kaçak şekilde,mademki amatörsün amatör frekanslarda kalman gerekir,senin ne işin var hava bandında marin frekanslarda,resmi frekanslarda
madem telsiz satışını seviyorsun bu işten ticari gelirde elde ediyorsun git devlete müracat et gerekli yasal izinleri al aç dükkanını iş yerini ne satacaksan sat öyle şu frekanslar yüklü bu frekanslar yüklü diyerek cihazı da hiç bir vergiye tabi tutmadan,yasa dışı şekilde kime sattığın belli olmadan,satışa sunmak hem ticarete girer hemde radyo amatörüne yakışmaz,siz radyo amatörlüğünü kılıf olarak kullanıyorsunuz belkide hayatınızda bir defa dahi mandala basıp amatör frekanslarda konuşmadınız  devletin acilen bu konuya eğilerek bu tür uygulama yapanları veya aracılık edenleri temizlemesi gerekir,radyo amatörü isen radyo amatörü gibi hareket et ,tüccarlığında   bir sınırı olmalı bu olay pek çok yönden lisansın iptalini gerektirir.
tasvip edilmeyecek bir durum.     
« Son Düzenleme: 07 Ocak 2016, 11:24:42 Gönderen: TA2VW »

Çevrimdışı TA2OTT

« Yanıtla #6 : 07 Ocak 2016, 13:52:48 »
HAYATİ ABİ , CİHAZI SATSA YİNE İYİ... ADAM SADECE FREKANS LİSTESİNİ SATIYO....
73 de TA2OTT

Çevrimdışı TA2OTT

« Yanıtla #7 : 08 Ocak 2016, 10:07:32 »
Yazdığım şikayet üzerine dün akşam itibariyle ilanı hemen yayından kaldırdılar. Bu tip şeyleri gördüğünüzde hemen şikayet yazın sahibinden.com a.
73 de TA2OTT

Çevrimdışı TA2KW

« Yanıtla #8 : 13 Ocak 2016, 20:15:11 »

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #9 : 13 Ocak 2016, 20:27:37 »
Amatör olmaya bilir   bu durumlar amatörlükte son nokta değil  kanunsuzlukta  son nokta   en sonunda cihaz getirme işi yasaklanacak olan   gercek amatörlere  olacak   gerci böyle olmasından sa hiç olmasın daha iyi 73

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
  • BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR. 0506 053 27 68
« Yanıtla #10 : 14 Ocak 2016, 14:16:41 »
güneydoğuda pek çok hf vhf uhf cihaz yakalanıyor arkadaşlar bu konuya lütfen çok dikkat edelim
pek çoğumuzun ailesinden yakınından akrabasından şehitlerimiz var bu cihazlar bu tür yerlere gitmesin
gerekirse sahibinden.com sitesi bu konuda sürekli uyarılmalı ikaz edilmeli
hele hele bu tür cihazların lisansız telsiz başlığı altında satılması tamamen aldatmaca

Çevrimdışı TA5AE

« Yanıtla #11 : 14 Ocak 2016, 16:57:58 »
Amatör olmaya bilir   bu durumlar amatörlükte son nokta değil  kanunsuzlukta  son nokta   en sonunda cihaz getirme işi yasaklanacak olan   gercek amatörlere  olacak   gerci böyle olmasından sa hiç olmasın daha iyi 73
Olacağı o
Daha sonra tüm cihazlar kayıt altına alınır sonra da kayıtlı bu cihazlardan her yıl vergi alınır
Sonra da her beş yılda bir de mevcudiyetinin  kontrolü için merkeze getirmeleri isteriz.
Yani eskilere döneriz.
Hemen sahibini satıcıyı (hapis cezası var ) diyerek ve siteyi siz  sorumlusunuz diyerek  uyaralım.

Çevrimdışı TA2KW

« Yanıtla #12 : 15 Ocak 2016, 00:52:43 »
selam,

Lütfü hocam, ben sahibinden.com sitesini çok uyardım, sayısı bile belli değil, kandi mi vibratör gibi hissediyorum :)

siteyi savcılığa suç duyurusu mu yapılması gerekiyor ? bilişim suçlarınamı şikayet edilmesi gerekiyor ? bir bilgim yok,

fakat bu tür konular çığ gibi büyümeye başladı, resimde gözüktüğü gibi kurum frekansları varken resim çekip ilan veriyorlar, onlarda biliyor bir yaptırım olmayacağını :(

bakalım bu işin sonunda neler olacak göreceğiz zaman ile.

73

Çevrimdışı TA5AE

« Yanıtla #13 : 15 Ocak 2016, 06:36:21 »
En sonunda kegm el atar.Mevzuat değişikliği yapılır.Sorunlar azalır.
Sonuçta fatura yı tüm amatör camia öder.
Satanları uyarıp korkutmak  yada ciddi belirgin suç unsuru varsa  emniyete ihbar  en iyi çözüm gibi

Çevrimdışı TA2AET

« Yanıtla #14 : 15 Ocak 2016, 20:11:07 »
BÖLGEDE GÖREV YAPAN BİR AMATÖR OLARAK, ÖNCELİKLE DİJİTAL TELSİZ SATANLARIN CİHAZ SATTIKLARI KİŞİLERİ İYİCE SORGULAMALARINI, BELGE SAHİBİ OLUP OLMADIĞINI, AMATÖR BELGE SAHİBİ İSE BİLE SATIN ALINAN CİHAZ MİKTARININ ÖNEMİNİ DÜŞÜNMENİZİ RİCA EDİYORUM. ÖRNEĞİN X MARKA CİHAZDAN BİR PROJE İÇİN ŞU KADAR ADET CİHAZ İHTİYACIM VARDIR GİBİ BİR İLANA YAKLAŞIMINIZ KUŞKUCU OLMALIDIR. LÜTFEN ÖZELLİKLE TOPLU CİHAZ ALIMINA DİKKAT EDELİM. AMATÖR BELGESİ OLDUĞUNU BİLDİĞİMİZ BAZI KİŞİLERİN CİHAZ TOPLAYIP SONRA MALUM ÜLKE DE HİZMET VERDİĞİ BİLİNMEKTEDİR. VE BU HİZMET GENELDE AMATÖR BAND İÇERİSİNDE OLMAKTA SINIR İLLERİMİZDEKİ AMATÖR RÖLELERE GÖRÜŞMELER DÜŞMEKTEDİR. SAYGILARIMLA.