Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***
0-30 Volt 10 Amper Kısa Devre Korumalı Güç Kaynağı
TB5CVN:
Merhaba,
Aşağıda şema ve PCB görüntüleri olan devre oldukça başarılı çalışıyor. Uygulamak isteyen arkadaşlara kolay gelsin.
https://www.youtube.com/watch?v=360tDjuLNZ8
TA5AE:
Hemşerim, Şükrü bey.
Gayet sade ve güzel olmuş, cidden teşekkürler,Yalnız size zahmet olmazsa son resim, yani şemayı daha yüksek kalitede verebilirsek Değerleri okumak bakımından güzel olurdu.Yanlış anlamayın.PCB ile aram iyi değil, delikli pertinaksa montajlamak gibi bir niyetim var.
TB5CVN:
O resmi sevdiğim bir arkadaşım bir kitaptan benim için çekmişti. Muhtemelen buradan istğinizi okur. Kendisi bana yolladığında bende burada yayınlarım.
TA5AE:
Sağolunuz.
Emin olunuz bu şemanın aynısı 2x2N3055 kullandığım bir kendi yapımım güç kaynağım vardı.Kutusu küçük ve sıkışık montaj.Elektronik sigorta olmayınca, bir kısadevrede uzunca bekleyince puff etti ve dumanlar çıktı.Bende kaldırıp attım.
Akıl işte trafo yanmamıştı ki.Hemde 60w trafo çıkış 18V idi.İşin yok şimdi trafo bul-Kutu bul.
Ama eminim kendim yaparsam daha sağlıklı ve daha ucuz maliyetli olacak.Sadece Elektronik sigorta kısmını daha iyi anlasam ki vaktim fazla yok.Daha iyileştirebilirim diye düşünüyor,
Tekrar teşekkür ediyorum.
TA2BS:
Bu devre İstanbulda elektronik malzeme satan dükkanların bazılarında Temaks TF100 adıyla 0-30 V 10 A olarak satılıyor. Bir süre önce fiyatı 60 TL civarında idi. Fakat hazır yapılmış bu devrede yerleştirilen bazı elektronik malzemenin ters monte edildiği ile ilgili olarak satın alan kişilerden bir kaçının bazı elektronik forumlarda şikayeti vardı. Belki bu hazır kiti üretenler yeni montajlarda bu durumu düzeltmişlerdir. Hazır devrede 10 Amper için 0,1 ohm 5 w taş direnç kullanılmış. Burada yayınlanan devrede ise 0,22 ohm var buda 3 ampere karşılık geliyor ayrıca bazı elemanların degerleride değişik acaba hangi devre daha stabil çalışıyor ?
73
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git