Mehmet bey ve Mustafa bey yanıtlarınız için teşekkürler.
Sırasıyla yanıtlamaya çalışayım.
@TA5FA: Yağmur oluğu yok ama çatının iki kenarında kiremitlerin bitip alın tahtalarıyla birleştiği yerlerde çinkolar var. Bunların bir taraftakinin boyu (ters V şeklinde) 410+190 cm. Diğer tarafta da tek parça 450cm. Bunlar iş görür mü?
Açıkta binaya ait demir yok. Biryerleri kırıp demirlere ulaşırsam, yüksek ihtimalle hanım da benim kemiklerime ulaşır :) Fakat bu söylediklerinizden yola çıkarak şöyle birşey geldi aklıma. Binanın çatısı demir profil karkas üzeri kiremit (tabi arada osb, membran vs da var). Bu karkasa ulaşabiliyorum. Acaba o iş görür mü? Fakat bu konuda da şöyle bir endişem var, antenim kiremitlerden 1.5-2 metre yukarıda yatay. Tabir caizse, bir elimle verdiğimi diğer elimle almış olur muyum?
@TA3OM: Çok güzel çözüm ama ne yazık ki binanın dışından kablo çekemiyorum. Terasın yağmur iniş borusundan geçebilirim ama, oradan da bir uydu anteni, 2 cat5 kablo, 1 de 25'lik su borusu geçirmiştim zamanında. Borudan geçmeyen bir ben kaldım yani :). Ama son çare olarak data kablolarından birini iptal edip yerine toprak hattı çekebilirim.
73 ta2cye/3
Ateş