Hayati Bey
Teşekkür edilecek kişi özel biri mi? yoksa genel bir ifade mi?
Özel biri ise ben buradan hemen bir teşekkür göndereyim.
Emek vermenin değerini sanırım biraz biliyorum. Yıllardır müzik toplarım. Sayısı 50 yi geçmez, fazlasını silerim. Müzikler ki, birçoklarının orijinal söyleyeni kaybolmuş, bazı müziklerin kendileri tamamen kaybolmuş, internete atılan pek çok müzik kaitenin çok çok uzağında...Bulduğum bazı kasetlerde ki müzikleri ancak kendi yöntemlerimle kayda geçirebiliyorum, başkalarının (çoğunun)yaptıkları kayıtları sanki müzik katliamıymış gibi görüyorum.
Elime Tecsun ICR-100 geçti. Bu cihaz 10.5--6--2.5 cm ebadında MP3 çalar, FM radyosundan içindeki hafıza kartına kayıt yapabilen yüksek ses kalitesine sahip bir cihaz. Gerçi ben henüz bu yöntemle daha tek bir müzik bile almadım. Topladığım müzikleri bir hafıza kartına yerleştirip bu cihazın içerisine taktım. Cihazı zaman zaman öğretmen evini bahçesine götürür kısık sesle çalardım. Benim müzikler takdir gördü. Sandılar ki elimdeki bu cihaz şarkıları güzel söylüyor!. Biri Çinden bu cihazı getitdirdi. Ama benim müziklerin kalitesini tutturamadı.
--Arkadaş senin şu kartı ver de kopyalayım. Benim müzikler birşeye benzemiyor!
--Sen ne istediğinin farkında mısın.? (Gerçi bu müzikleri isteyen 4-5 arkadaşa verdim ama)
Bu müzikler buraya 5 dakikada kopyalanmadı. Yüzlerce müziğin içinden saatler harcanarak seçildi. Saatlerce , günlerce, yıllarca araştırma yaparak bulmaya çalışıldı, kötüdür diye yüzlercesi silindi, birçoğunun formatı Tecsun da çalışmadı, müziğin formatrı değiştirildi. Ben ne anlarım müzik formatından, ama öğrenmek zorunda kaldım. Zamanlarımın birçoğu bu işlere gitti. Daha buraya gelmeden silip attığım üç müzik parçası için 4 saat harcadım.
Biraz çabala da emeğin ne olduğunu öğren!