Gönderen Konu: WSJT-X-JT65 ADIF DOSYASI OLUŞTURMA KONUSUNDA YARDIM.  (Okunma sayısı 101 defa)

Çevrimdışı TA4CS

Zaman zaman vakit olursa WSJT-X- de JT65 çalışmaktayım.Yapmış olduğum logları Adıf dosyası oluşturmak istiyorum QRZ.COM   eQSL ve LOTW de kullanmak için bir türlü adıf dosyası oluşturamadım konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum . Teşekkür eder saygılar sunarım Aydın'dan 73.
« Son Düzenleme: 12 Ekim 2015, 00:12:31 Gönderen: TA4CS »
Dürüstlük Pahalı Bir Mülktür Ucuz İnsanlarda Bulunmaz.
'' Okumazsan yerin şantiye; Dinlenmeden parmak.banma krem şantiye.''
EFELER-AYDIN
KM37WU
37° 50' 05'' N
27° 50' 22'' E

Çevrimdışı TA4SO

Ynt: WSJT-X-JT65 ADIF DOSYASI OLUŞTURMA KONUSUNDA YARDIM.
« Yanıtla #1 : 12 Ekim 2015, 10:14:35 »
Coşkun Bey merhabalar,

JT-65 ve JT-9 modlarının ikisini de kullanmayı sağlayan ve modların mucidi olan Joe Taylor'un kendi programı olan WSJT-X'i kullanıyor olmanız beni sevindirdi. JT-65HF gibi farklı programları kullandıktan sonra bu programın en kullanışlı ve kararlı program olduğunu gördüm. Bu programla ilgili bir döküman hazırlamaya çalışıyorum ve yapabilirsem bir de video hazırlayacağım. Kısmet olur tamamlarsam yakında paylaşırım.

Sorunuza gelince WSJT-X zaten halihazırda yapılan tüm görüşmeleri adif formatında kaydetmektedir. Bu dosyaya aşağıda resimde eklediğim File -> Open log directory menüsünden ulaşabilirsiniz. Burada alacağınız dosya: wsjt_log.adi . File menüsünde görebileceğiniz gibi bu dosyayı silmek içinde bir seçenek var (Erase wsjt_log.adi) dikkat edin. 

Eğer tüm loglarınızı benim gibi UR5EQF gibi bir programda tutuyorsanız arada bir wsjt-x loglarını yine aşağıda görünen seçenekten import etmenizi öneririm.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim, selamlar 73...

http://www.qrz.com/db/TA4SO?
TA4SO - Eski TA4ASO - TB4FP - Şadan ÖZDEN

Çevrimdışı TA4CS

Ynt: WSJT-X-JT65 ADIF DOSYASI OLUŞTURMA KONUSUNDA YARDIM.
« Yanıtla #2 : 12 Ekim 2015, 13:10:34 »
   Teşekkür ederim Şadan bey akşam bakarım bir sorun olmayacağını düşünüyorum olursa buradan tekrar yazarım saygılarımla de TA4CS 73.
Dürüstlük Pahalı Bir Mülktür Ucuz İnsanlarda Bulunmaz.
'' Okumazsan yerin şantiye; Dinlenmeden parmak.banma krem şantiye.''
EFELER-AYDIN
KM37WU
37° 50' 05'' N
27° 50' 22'' E