Gönderen Konu: ARRL - Amatör Telsizciler için Etik ve İşletme Prosedürleri  (Okunma sayısı 185 defa)

Çevrimdışı TA4J

Merhabalar arkadaşlar, sosyal paylaşım sitesi üzerinden Tahir Dengiz beyin ARRL yayınını paylaşmış olduğu gördüm ve sizlerde de paylaşmak istedim. Aşağıdaki linkten indirip okuyabilirsiniz.

http://www.arrl.org/files/file/DXCC/Eth-operating-EN-ARRL-CORR-JAN-2011.pdf
TA4J
(ex. TA4PR)
Ali PARGAN
Aydın

Çevrimdışı TA1KC

Ynt: ARRL - Amatör Telsizciler için Etik ve İşletme Prosedürleri
« Yanıtla #1 : 13 Aralık 2015, 20:54:51 »

Paylaşımınız için teşekkürler. Özellikle 2m/70cm bantlarında aktif olan TA istasyonlarını 10. sayfadaki "on the repeater" bölümünü dikkatle okumaya davet ediyorum.

Bir de hemen üzerinde kanayan yaramıza dair bir cümle var;

"Identify yourself with your FULL callsign, not just the suffix! It is illegal to just
use the suffix. "

Meali;

"Kendinizi çağrı işaretinizin TAMAMI ile tanıtın, sadece son eki kullanarak değil. Sadece son ek kullanmak kurallara aykırıdır.

73!

Çevrimdışı TA2OTT

« Yanıtla #2 : 14 Aralık 2015, 01:05:30 »
Bunu da ben çevireyim bari, bir katkımız olsun... bitince haberdar eder buraya yüklerim. Bahsettiğimiz kişiler Türkçesinide versen okumaz gerçi ama yeni yetişenlere en azından yardımı olur...
73 de TA2OTT

Çevrimdışı TA4J

« Yanıtla #3 : 14 Aralık 2015, 17:53:04 »

Kadir hocam paylaşabiliriz isterseniz. Özelden görüşelim.
TA4J
(ex. TA4PR)
Ali PARGAN
Aydın

Çevrimdışı TA2OTT

« Yanıtla #4 : 14 Aralık 2015, 20:35:34 »
tamamdır. birinci bölüme dün akşam başladım, 8 sayfa falan oldu. Advanced bölümünü size bırakıyım uygunsa. Eğer başka biri daha almak isterse son DX bölümünü alabilir, yoksa sonra onuda hallederiz beraber.
73 de TA2OTT

Çevrimdışı TA2OTT

« Yanıtla #5 : 14 Aralık 2015, 20:47:57 »
Advanced bölümü zaten komple DX kısmını da içeren bir bölümmüş. O kısımlar da sende o zaman, duruma göre yetişemediğimiz yerlerde paslaşırız zaten. Bendeki bölümün sonunda da CW ile alakalı bayağı sağlam bir bölüm var. Duruma göre CW üstadlarında yardım isteyebilirim.
73 de TA2OTT

Çevrimdışı TA4J

« Yanıtla #6 : 14 Aralık 2015, 21:02:24 »
uygundur kadir hocam bu hafta içinde ceviriye baslarım
TA4J
(ex. TA4PR)
Ali PARGAN
Aydın