Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***
ad9850 dds yeni
TA2AKY:
Ramazan bey son hali bu ben kontrol ettim yinede gözden kaçan birşey olabilir kontrol edip öyle uygula.
3 adet link ekledim.
73
http://s3.dosya.tc/server11/e3sj3v/son_DUZENLEME.rar.html
http://dosya.pro/download.php?file=be88397a5c2b71098b460462115277ce
http://www.dosyaupload.com/4Gsa
TA3LG:
Said bey merhaba,
Bir aylık yoğunluğum nedeni ile devreyi kurup çalıştıramamıştım. Yenice bitirdim ve çalıştırdım.
Baskılı devrede pik entegreye giden voltaj ayakları dışında bir problemle karşılaşmadım. Baskılı devre üzerinde küçük bir işlemle hallettim. Devre gayet güzel çalışıyor.Elinize emeğinize sağlık.Bende her mod için ayrı osilatör yaparak (USB-LSB-CW-AM-FM ) alıcı ara frekans katında hem ara frekans devresini hem osilatörü devreye sokup çıkaran röleli devre yaptım. ses kalitesi bakımından USB-LSB harika çalışıyor. AM- anlaşılır vaziyette FM ise pek iç açıcı olmadı. CW ayarıda gayet iyi çalışıyor.
FM ve AM modlarına gelince ara frekans katı ve ve filitresinden sonra AM -FM demolatör devresi ilavesi gerekiyor ki temiz ses alınsın. Bir de SSB modlarındaki ara frekans filitrelerinden sonra sinyal ve ses seviyesi baya düşüyor. Bir veya 2 trastörle kaybolan ses seviyesi tekrar yükseltilmesi lazım. Saydığım eksikliklerle ilgili araştırmalar yaptım denemelerini yaparak sonuca göre ara frekans devresini yeniden oluşturacağım.
Şimdilik birkaç Devre uygulaması ile ilgili resimleri ekte veriyorum.
Saygılarımla . Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.
Bu arada yayınladığınız son düzenleme de çok güzel olmuş elinize, emeğinize beyninize sağlık. Resimler linki :http://www.dosyaupload.com/d6fE
Yeni yazılımda her hangi bir değişiklik var mı ? Varsa pik e yeniden yükleme yaparak çalıştırmayı deneyeceğim.
73 TA3LG / Balıkesir
TA2AKY:
Ramazan bey
son_DUZENLEME olan da
mebran tuştakımı için düzeltilme yapıldı.(sıralama yanlış olmuştu)
ses ve mikrofon seviyesini gösteren bar inceltildi.
similator de gösteriyor bant, mod,ses yada mikrofon seviyesi.
bantların ve modların çıkışı.
video ya baktım eline sağlık baya uğraştırıcı iş.
alıcının önünde rf güçlendirici var mı bilmiyorum ses zayıf görünüyor.
usb lsb cw fm am seçmek için role kullanmışsın.bunlar birer transistör yada diyod ile'de seçilebilir daha az yer kaplar.
ben kontrol ettim yinede gözden kaçan olabilir
herhangi problem olursa yaz.
73
TA2AKY:
genlik modu'nda ve fm alıcı konumunda (am ve fm osilatör) kullanılmıyacak.ses cw gibi olur
TA3LG:
Sait bey merhaba ,
HF alıcı devresinde rf güçlendirici yok. Sanırım bir rf güçlendirici gerekiyor. ara frekans filitrelerinden sonra ses oldukça düşüyor. Ara frekans filitre kırıstallerini ölçerek baktım hepsi sağlam.Ara ferekansında 6mhz kullandım. Bazı kırıstallerde tam 6 mhz olmadığı için istenilen değere getirmek için lsb haricinde trimer kondastör kullandım.
Am ara frekans filitresinde 4 adet 455E (uzaktan kumandalarda kullanılan) kullandım. yaklaşık kristal değerleri 7-8 mhz de çalışıyor. AM anlaşılır vaziyette . AM-FM için ne 567 li bir devre var onu kurup bir deneyeceğim iyi sonuç alırsam alıcı katında bu devreyi kullanacağım. CW alıcı kısmı sorunsuz çalışıyor.
Kullandığım röleler seçili modun osilatörünü +9 v ile besliyor aynı zamanda o moda aid alıcı ara frekens flitrelerini devreye sokuyor. Röleler + voltajı regüle 5 V ile besleniyor. Rölelerin - voltunu mod entegre çıkışlarından aldım. Gayet güzel ve sıtabil çalışıyor.
Alıcı devredeki ses şiddetini ayarlamak için henüz tuş takımından çalıştırmamıştım. Bugün onuda deneme fırsatı buldum. Ekranda volüm ve mikser çalışıyor ancak ses kontrolünde işlevini göremedim. Yani sesi azaltıp çoğaltmıyor. 2n 2222 çıkışındaki 1k.ohm'luk direnç uçlarıdaki omaj 1,9 k ohm olarak kalıyor. Acaba sorun donanımsal olabilir mi? Çalışma prensibini tam anlayamadığım için yorum yapamıyorum. Sadece bu konuda tek anlayabildiğim 2 adet 1k lık iki direnç arasındaki değer sıfıra yakın olmalı ki ses artabilsin. 1,9 k değer aşağıya inmediği için ses yok. Bu sorunun aşılmasında yardımcı olursanız sevinirim. Sizce sakıncası yoksa bu konu ile ilgili özelden görüşmek üzere tel no yazarsanız memnun olurum.
NOT: Son düzenleme resimleri ve IF ara frekas çizimi ektedir.
saygılarımla. TA3LG 73
http://www.dosyaupload.com/#
http://www.dosyaupload.com/8UqR
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git