Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

ad9850 dds yeni

<< < (3/9) > >>

TA3LG:
sait bey elinize sağlık güzel bir devre yapılmaya değer. Hex dosyasınıda yayınlayabilirseniz çok güzel olacak. 73 kolay gelsin.

TA2AKY:
Daha önce yandex sorunsuz çalışıyordu giriş yapmadan yasaklamışlar indirme işini anlaşılan
yeni link
 http://www.dosya.tc/server5/2vz1x0/1dds.rar.html
73

TA5AAT:
ustam sagol kolay gelsin güzel çaılşma olmuş DDS videoda görsel anlatım İSİS programı..

TA3LG:
13 Eylül 2015 tarihli TA2AKY Sait beyin yayınlamış olduğu proje öncelikle belirteyim çok güzel.
yayınlamış olduğu projeyi bir noktaya kadar gerçekleştirdim. Öncelikle buradan sait bey e bu proje için çok teşekkür ederim.
önce yapabildiklerimi belirteyim.
Alıcı ve verici devrelerini Mehmet arkadaşımızın EFE 40 baskılı devresini kullandım. Alıcı kısmının montajını tamamladım. antene takarak çalıştırdım. 0-30 a kadar dinlemeler alıcı filitresi olmamasına rağmen güzel çalışıyor. Amatör band dışındaki radyoları slb ve usb haricindeki AM yayınlarıda tam olmasada az çok alabiliyor. İyi bir anten filitresi ile çok iyi sonuçlar alınacağından eminim.
Alıcı filitresi olarak halen çalıştırdığım Yaesu FT 747 GX deki giriş filitre şemasını çıkardım ve baskılı devresini hazırladım 7mhz olanını montajlayarak çalıştırdım. bobinlerinin bir kısmını piyasadan bulamayınca kendi yaptığım lc metre ile sararak oluşturdum. Dinlemede biraz kayıp olduğunu gördüm. sanırım elde sardığım bobinlerden kaynaklanıyor.
EFE 40 ve sait beyin yayıladığı verilerden yararlanarak daha başka ne yapılabilir için kendi ev atölyemde deneme yanılma ile çalışmaya başladım hala çalışmalara devam ediyorum.
Neyi yapmak istediğime gelince;
1- Bu cihaz  AM-FM-LSB-USB-CW Modlarında çalışsın
2- Bu cihaz bütün bandlarda çalışsın .
İkininci istediğim sait beyin yayımladığı yazılımda var. 5 band a ayırmış ve her band için band pas ve anten alıcı filitreleri için röle tetikleme  çıkışları mevcut.
1. istediğime gelince beni aşıyor. Çünkü işin içine pik yazılımı giriyor.
Yani bu iş yine sait beyin veya konuya vakıf yazılımcı arkadaşların ellerinden öpecek. Peki yazılımda neler olabilir?
1- Ekranda 5 mod için gösterim.
2- Hangi modda çalışılacak ise o modun IF ara frekansının elle girdisinin yapılıp kaydedilmesi.
3- Her mod için bir tetikleme çıkışı
Örnek: usb, lsb de +- 1500 khz
            Fm     10,7 Mhz
            AM      455 Khz   gibi
Eğer bunlar olabilir ise bize düşen görev  her mod için ara frekans osilatörü ve ara frekans devresi oluşturmak.
Sait beyden Rica etsek acaba yazılımda bir ekleme yapabilir mi

Değerli Radyo amatörü dostlar benim konu ile ilgili ek çalışmalar ek dosyadadır. Merek eden arkadaşlar bakablir ve değerli fikirlerini sunarlarsa sevinirim.
 73 de TA3 LG/Balıkesir

TA2AKY:
herkese selam
Ramazan bey  sorun değil hallederiz. işler yoğun bir kaç hafta sonunda olur.
söylediklerini anladım
ayrıca DS1307 li saat tarih eklenecek ve 8 banta çıkarılacak.

resimler fikir verebilir.
73

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git