Gönderen Konu: YAESU FT2DE hakkındaki görüşlerim.  (Okunma sayısı 254 defa)

Çevrimdışı TA8L

YAESU FT2DE hakkındaki görüşlerim.
« : 18 Temmuz 2015, 22:11:18 »
Yaesu’nun yeni el telsizi olan FT2DE ile ilgili izlenimlerim.

Önsöz:
    Yaesu System Fusion serisi el telsizlerinden FT1DE-DR ve FT2DE-DR olan her iki modeli de kullanan biri olarak aralarındaki farkları yazmaya çalışacağım.
   (Gaziantep) İlimizde 2014 Yılında Almanya’nın Wimo firmasından 1 adet DR1X Digital röle ve 2 Adet FT1DE digital el telsizi satın aldık. Yaklaşık 3 ay kullandıktan sonra yeni model bir El telsizi çıkacağının ilanını görür görmez bu telsizleri devir ederek  yeni çıkacak olan modeli beklemeye başladık.
   Yaesu FT2DE Telsizlerden yaklaşık 4 Adet sipariş verdik ve ilk parti olan benim telsizim 10.07.2015 günü işyerime kadar teslim edildi.
Hemen belirteyim tabi ki gümrük işlemlerinde %18 KDV ödeyince alabildim. Bu da yaklaşık 290TL gibi bir meblağ tutmuştu.
   Hemen belirteyim gümrük memurlarına bu telsizin seri numarasını gümrük evraklarına yazarmısınız dediğimizde bizi seri numarası ilgilendirmez gibi bir yanıt aldım. Amatör belgemin ve kimlik fotokopimin alınmasından sonra telsizi teslim aldım.
Bu arada telsiz 499Euro+nakliye+Paypal ile ödediğim için 25Euro aldılar.

Not: %18 KDV oranı telsizin fatura bedelinde belirtilen miktar üzerinden hesaplanıyor. Kargo ücreti vs işlemlerini bu işleme yansıtmıyorlar. Zaten Wimo firması da size paypal üzerinden alıp ta kargo ile isterseniz %19KDV oranını düşüp öyle fatura kesiyor.

İşte FT1DE ile FT2DE arasındaki farklar.

DIŞ GÖRÜNÜŞ:
FT2DE nin dış kasa plastiği oldukça güzel yapılmış FT1DE ile aynı kalitede.

BATARYA:
Daha önceki FT1DE modelinde batarya sabah 8 de açtığınızda telsizi ve dual dinleyip GPS açık olduğunda akşam saat 17:00 gibi zank diye size haber bile vermeden bitip telsiz kapanıyordu.
   Bu modelde ise özellikle test ettim ki zaten bataryayı değiştirdiler kutu içerisinden SBR-14Li diye 7.4V 2200mA batarya verdiler. Süper bir batarya kullanım ömrü var. Şöyle ki aynı özellikleri açıp kullandığımda gece saat 11:00 gibi kapanmadan halen devam ediyor. Hatta bırakın bataryayı batarya’nın dış çerçeve çizgisi bile yanıp sönerken sürekli TX yapabiliyorum tabi kaç watt çıktığını bilmiyorum. Ama telsizim her zaman için 5Watt olarak ayarlı.
   CD-41 Masa üstü şarj aleti ile yaklaşık 3-4 saatte batarya doluyor.

EKRAN:
FT1DE nin ekranı çok küçük benim gibi belli bir yaşın üstünde iseniz sürekli gözlük kullanmak zorunda kalıyorsunuz.
 FT2DE de öncelikle belirteyim dokunmatik ekran. ve ekran dokunmatiği çok başarılı. Hiç sorun yaşamıyorsunuz hatta ben ekran naylon kısmını çıkartıp gsm telefonların ekran filminden yapıştırdım süper oldu.
   Kullanımı oldukça basit ve kolay.
KLİPS:
Kutu içerisinde SBR14Li batarya için yaylı klips çıktı ve çok memnunum ve çok kullanışlı. Oysa FT1DE de yaylı olmayan ve kolayca kırılabilecek bir klips gönderilmişti.
   Not: Benim gibi yedek bir SBR14Li batarya alırsanız yedek batarya içinde yaylı klips çıkmıyor.Eski model çıkıyor bilginize.Ben ayrıca yedek bir yaylı klips siparişi daha vermiştir.

GPS:
   El telsizine göre çok kaliteli GPS sistemi var anında bağlanıyor. Pencere kenarında bile sorunsuz kolayca bağlanıyorum
APRS :
   Daha önce kullandığım FT1DE model telsiz ile aprs kullanmak ve mesaj göndermek tam bir eziyetti.Menüler içerisinde kayıp oluyordunuz.Ancak bu modelde o kadar kolay bir aprs kullanım menüsü var ki.En basit şekilde yapılmış.Aslında biraz da Yaesu FTM400DE-DR modeline çok yakın.Aracımda da 1 adet Yaesu FTM400DR telsiz kullandığımdan bunu da kolayca anlatabiliyorum..

DUAL EKRANDA DİGİTAL KONUŞMA:
   Yaesu FT1DE ve Yaesu FTM400DE model telsizlerde yalnızca A Band olan yani üst kısımda Digital kullanabiliyorsunuz. Alt B bandında kullanamıyorsunuz. Oysa bu modelde her iki band kısmında da digital kullanım olanağı veriyor.

EKRAN AYDINLATMA :
   Oldukça güzel bir aydınlatma yapılmış 3 adet sağ kısımda 3 adet de sol kısımda led aydınlatma ile ekran çok güzel aydınlanıyor. Ayrıca dimmer ve ekran kapanma zamanı da ekli durumda.

BUSY ve TX-RX LED :
   Anten çıkışının hemen bitişiğinde montaj edilmiş led ile RX konumunda yeşil TX konumunda Kırmızı B Band RX konumunda Mavi renk olan bir led eklenmiş. Renkleri değiştiremiyorsunuz.
Menü de ayrıca Led ışık olarak kullanılabilmesi için de bir menü konulmuş. Bu menüyü açınca aydınlatma olarak bu led beyaz yanıyor.

Ha eksileri yok mu derseniz eminim vardır ama şimdilik bana göre pek eksisi yok gibi.Kullandıkça ortaya çıkacaktır.

Yakın zamanda APRS mesaj gönderme alma ve digital mesaj gönderme alma konusunda video çekip buradan linki paylaşacağım.

Konu ile ilgili sorularınızı elimden geldiği kadar cevaplayacağım.
Belki almak isteyen arkadaşlara bir önsöz hazırlık olması açısından paylaşmak istedim.

TA8L
Enver İLİKÇİOĞLU

TA8L
Enver İLİKÇİOĞLU
ta8l@yahoo.com
www.grad.org.tr
05054842418
GAZİANTEP

Çevrimdışı TA8L

Ynt: YAESU FT2DE hakkındaki görüşlerim.
« Yanıtla #1 : 18 Temmuz 2015, 22:12:32 »
Resimler devam
TA8L
Enver İLİKÇİOĞLU
ta8l@yahoo.com
www.grad.org.tr
05054842418
GAZİANTEP

Çevrimdışı TA8L

« Yanıtla #2 : 20 Temmuz 2015, 13:56:48 »
Yaesu FT2DE Aprs Mesajı gönderme işlemi.

https://www.youtube.com/watch?v=C7fjpKS-Je8&feature=youtu.be
TA8L
Enver İLİKÇİOĞLU
ta8l@yahoo.com
www.grad.org.tr
05054842418
GAZİANTEP

Çevrimdışı TA1DX

« Yanıtla #3 : 20 Temmuz 2015, 15:57:57 »
Detaylı açıklama için teşekkürler.. Güle güle kullanın Enver Bey.. 73!

Çevrimdışı TA8L

« Yanıtla #4 : 21 Temmuz 2015, 18:26:00 »
Teşekküre ederim Atilla bey.İnşallah yakın zamanda birçok arkadaşımız da bu telsizlerden edinir.
TA8L
Enver İLİKÇİOĞLU
ta8l@yahoo.com
www.grad.org.tr
05054842418
GAZİANTEP

Çevrimdışı TA2AHI

« Yanıtla #5 : 23 Ağustos 2015, 21:06:12 »
Enver bey hayırlı olsun güle güle kullanın.