Ana Sayfa > Bir sorum var! ***
SİNİR BOZUCU QRM KONUSUNDA YARDIM İSTİYORUM :(
TA1ALN:
Bende aynı sorundan amatör faaliyetlerime son verdim. Her yolu denedim.
1-Güç kaynağı, Akü, Smps Telsiz için yapılan (kaç para harcadım bilmiyorum)
2- Delta loop (kaç metre kablo gitti bilmiyorum)
3- Tek tek kontrol evin elektriklerini kesip. (led armatürleri tek tek attım annemden fırça yedim.)
4- Sadece köyün elektriği kesilince gürültü susuyor.
Büyük ihtimalle komşunun(ların) kalitesiz ciinn malı cihazları....
Sonuç olarak;
Şu meşhur EMC yönetmeliğini zamanında adam akıllı uygulansa idi. (sadece amatör telsizciler değil) böyle sorunlar olmazdı. Elektrik tesisatları, topraklama kanuna uygun yapılıyor, denetlenmiyor. Çok iyi biliyorum çünkü okulda elk. tesisatı gördüm ve bizim ev dahil komşuların evlerinin tesisatlarını da gördüm.
Bende antenimi söktüm. Şimdi ormanın ortasına çekmecem arabayı, anteni sereceğim çalışacağım. Ama sürdürülebilir olmayacak ayda bir kere en fazla bunu yapamaya gücüm ve zamanım yeter.
Bende hobimi değiştirip sporla uğraşmaya başladım daha az sinir bozucu... Koşu ve bisiklete biniyorum. Tek kaybettiğim 1.500 TL ve 15 kg oldu...
TA3EP:
Volkan bey yaşadığınız sorun üzücü gerçekten, geçmiş olsun. Eğer tek bir yerden kaynaklanıyorsa (ki %99 öyledir) günün birinde kaynağını bulup çözeceğinize eminim.
Ben başka bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Spor yapmak bir "hobi" değildir. Aslında günlük hayatımızın içinde mutlaka olması gereken, yaşam için "zorunlu görev" lerimizden biridir. Tıpkı nefes alıp vermek, yemek yemek, su içmek, işe gidip çalışmak, kitap okumak, dünyada olup bitenleri takip etmek gibi bir şeydir. Yapmadığımız zaman yaşam damarlarımızdan birisi kopmuş demektir. (Ya da er geç kopacaktır) Siz de zaten normalde yaşantınızın bir parçası olması gereken spor yapma imkanına şu parazitler sayesinde kavuştu iseniz eğer, o parazitlere teşekkür etmek gerekir. Spor yapmak gibi zorunlu görevlerinizi yapmaya devam ediniz, ama hobilerinizi de ihmal etmeyiniz. 73
TA1CH:
qrm olmasaydı bizler telsiz yapabilir miydik acaba . kullandığımız frekansın azizliğinden her yerden parazit alıyor bence iyi de oluyor çünkü neredeyse iki metali bir birine sürtüp havaya kaldırınca parazit oluşuyor bizde bu frekanslarda basit alıcı vericiler yapabiliyoruz.
Çok yüksek frekanslarda parazit te az olur ama bizlerde cihaz yapıp calıştıramayız . Bobini sarmak isterken 10 katını zaten bağlantı ucuyla sarmış olurduk , kafamızda sac felan ( sanki varda ) kalmazdı :) 73
TA1ALN:
Diyelim ki Şimdi diyelim gürültünün kaynağı komşumun kaçak inşa ettiği kalorifer kazan dairesinin, gene kaçak olarak elektrik bağladığı devir daim pompasından Allah bilir (ben bilmiyorum) devir daim pompası da kaçak gelmiştir. Hatta ve hatta onu yurda sokan kontrollerini yapan mühendiste kaçak çalışıyordur.
Geçen sene, eve 500 TL tasarruflu lamba aldım sonra çöpe attım. Niye yurda kontrolleri yapılmadan "beynelminel" sokulmuş satılmış, takılmış.
-komşu senin kaçak LCD TV enterfe ediyor beni...
-walla mı? beni ırgalamaz gardaşş
-komşu senin kaçak kalorifer dairen enterfe ediyor beni
-Belediyeci misin sen? şikayet mi edecen... kış günü beni soğukta mı yatıracan...
Hadi bulmak için komşuların evlerinin elektriklerini gizlice sabaha karşı kestin.
komşunun bir tanesinin solunumun sağlayan cihaz durdu. Çalıştırmak için start butonuna yeniden basması lazım.
allah rahmet eylesin, sizede allah kurtarsın. (taksirle adam öldürme, yada ölmez ise teşebbüs)
şehir içinde bu hobiyi yapmak imkansız, aslında bırak hobiyi yaşamak bile sakat.
düzensizlik üstüne inşa edilmiş bir düzen... o kadar çok konu var ki formun amacına uygun düşmez konuşulması...
telsizler elimizde, antenler belimizde biz gideriz hey n'ormana n'ormana
TA1LC:
Volkan Bey bu aralar hf te propagasyn gayet kötü mevsimsel .
Herzaman iyi olmayabiliyor.
Güneş aktivitesi yüksek kritik frekans yükarı çekildi.Kış ayları daha elverişli olabiliyor çünki sinyallerin kuveti yerel paraziti geçiyor.
şimdi ise VHF ve role zamanı CB ve 28 MHz... Selamlar
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git