Ana Sayfa > Bir sorum var! ***
SİNİR BOZUCU QRM KONUSUNDA YARDIM İSTİYORUM :(
TA7H:
Bende de 59+ parazit var sürekli. Etrafımda herhangi bir baz istasyonu vs yok.
Ömer bey'in dediğini yaptım. Cihaz çalışırken, fişi çektim. Cihaz kapanana kadar paraziti dinledim. 59+ olan parazit, 57-56 oldu.
Galiba güç kaynağım sorunlu.
TA3IWS:
An itibariyle akü ile yaptığım denemeden de sonuç alamadım. Aynı sinir bozucu parazit aynen devam ediyor. Aküyü araçtan söktüğümle kaldım. şimdi işin yoksa bu sıcakta aküyü yerine yerleştirip teybin saatini, aracın saatini, webastonun tarihini saatini ayarla dur. :(((
TA3IHD:
Trafosuz , elektronik güç kaynakları belli frekanslarda rf sinyal üretiyor, parazit üretmiyor.
Sizin duyduğunuz parazit pek muhtemelen çatı civarındaki bir parazit kaynağı. Kim bilir nedir. Bu bir şanssızlık. Yüksek gerilim, 150000v, 33000v yakın sokak trafoları v.s. yapabiliyor. 73
TA8AT:
Şimdi işin yoksa bu sıcakta TA3IWS arkadaşın qrm problemine yardım için önerilerde bulun ve buradan paylaş dur. :)
Serkan bey radyo amatörlüğü bilgi ve becerinin haricinde aynı zamanda sevgi, istek, zamanından fedakarlık, yeri geldiğinde işinden ve ailenden bu uğurda amacının gerçekleşmesi için fedakarlıkta ister.
Eğer bu yaptıklarınızdan hemen bıkıp pes ettiyseniz düşüncelerinizi buradan açıkça paylaşmayın. En azından size burada yardım için bilgi paylaşımında bulunan arkadaşlara haksızlık etmemiş olursunuz!!
Hobisi için sırtında aküsünü, antenini Uludağ'ın Keşiştepe gibi 2486 rakım yükseltilerine kadar taşıyanların yanında bu yorgunluk birşey değildir sanırım.
TA1CH:
Onur hepimiz çalışan insanlarız bazen başımda birden fazla kişiyle bir toplantıda veya bir yuksek yerde bişeyler takmaya calışırken telefon calıyor ve karşıdaki bakıyorum amatör bir arkadaş hemen işimi bırakıyor ve cevap veriyorum hic alakasız bir konuda başımdakiler beni beklerken ben ama tör arkadaşın sorularına cevap veriyorum işin cözümlenmesi bir kenara benim hoşumada gidiyor bu durum . Arkadaşın sorunun çözülmesinden çok bu üzerime bir borc bana emek veren amatörlerin abi ve kardeşlerimin hakkını bu şeklilde ödemeye çalışıyorum bize düşen bu biz böyle gördük ve halen görüyoruz ne ekersen onu biçersin sözü bence cok doğru . 73
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git