Ana Sayfa > Bir sorum var! ***
SİNİR BOZUCU QRM KONUSUNDA YARDIM İSTİYORUM :(
TA1CH:
swr metrenin her adaptörde set ayarını ayrı yapıyorsunuz değilmi hani bir adaptör fazla volt veriyor ve dolayısiyle cıkış artıyor ve set ayarını her defasında yapmıyorsanız farklı gösterebilir diye söylemiştim 73
TA3ADK:
SWR konusuna yakından bakmadan bir şey söylemek güç . Ama 70 watt çıkış yaparken 7 amperlik kaynak yetersiz gelip cihaz sapıtıyor olabilir .
Gürültü konusunda Hayati abi'nin yazdıkları bence doğrudur . Apartmanda merkezi uydu sistemi varsa bunun güç kaynağı da gürültü yapıyor genelde . Eğer bundan değilse asansör yada komşu evlerde bir üreteç vardır ki çözümü çok zor görünüyor. İmkan varsa balkon anteni denemeleri yapılabilir . sonuçlar çatı gibi olmaz ama şartlar zorluyorsa yapacak bir şey yok .
İyi bayramlar ve kolaylıklar dilerim.
73
TA3IWS:
Mesut bey evet, her güç kaynağını bağladığımda SWR metrenin kalibrasyonunu yaptım. kalibrasyon sonrası SWR ölçümünü gerçekleştirdim. Sonuç değişmedi. Belki de Barış bey'in dediği gibi 7 amper cihaza yetmiyor, enerjiyi antene gönderemediği içinde SWR yükseliyor olabilir. ayrıca antenim 2 adet merkezi uydu çanağının hemen yanına kurulu. altta çatı arasında da dediğiniz gibi merkezi uydu sisteminin dağıtıcı cihazları var.
Anlaşılan o ki bu iş bu evde olmayacak. Yanıtlarınız için tekrar çok teşekkür ediyorum.
İyi bayramlar.
73
TA2VW:
yine ölçü olması bakımından 1 watın çekeceği akım miktarı benim yaptığım çeşitli ölçümlerde 0.220 mili amper civarı normal çekmesi gereken 1 watın akım değeri bu olursa 70 watı .220 mili amperle çarptığında toplam çekmesi gereken akımı bulursunuz .22x70wat 15.4 amper gibi bir şey çıkıyor kaldıki sizdeki trafolu 7 amper diyorsunuz çok yetersiz kalır.
TA3ADK:
Cihaz yeterli gücü çekemediğinde ilginç tepkiler verebiliyor . Mesela bir ara kullandığım aselsan mobil cihazda akü zayıfladığında yüksek swr uyarısı veriyordu. Oysa tamamen hatalı ölçüm söz konusu idi .
Uydu santralinin fişini çekip kontrol edin olmazsa. Tabi komşular ne der bilemiyorum :-) Bir ağabeyimizin başına benzer bir durum gelmişti vakti zamanında . Santralin güç kaynağını trafolu ile değiştirip sorunu çözmüştü . Ama şartlar ve insanlar her zaman uyumlu olmuyor işte ...
73
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git