Gönderen Konu: QSL KARTLARINIZI NASIL GÖNDERİYORSUNUZ?  (Okunma sayısı 359 defa)

Çevrimdışı TA3GO

QSL KARTLARINIZI NASIL GÖNDERİYORSUNUZ?
« : 30 Mayıs 2008, 09:20:22 »
Merhaba,
Uzun süredir ilgilenemediğim için tasarımı bitmiş
ancak proje halinde kalmış qsl kartlarımı matbaadan alabildim.
Heyecanla logumdaki kayıtları kartlara yazdım, benim gibi eşimde
kartlarını doldurdu ancak ne şekilde yollayacağımızı bilmiyoruz?
Burada önemli husus şudur bizim için,
Hız ve maliyet, yani, hızlı olsun  maliyeti düşük olsun.
TA qsl büro vasıtası ile mi göndermek gerekir?
iaru.org den büro adreslerini alıp bürolara göndermem mi daha uygun ve ucuz olur?
deneyimlerinizi paylaşırsanız memnunun olurum.
İyi günler.
73 DE TA3GO
Can OKUR

Çevrimdışı TA3GO

Ynt: QSL KARTLARINIZI NASIL GÖNDERİYORSUNUZ?
« Yanıtla #1 : 05 Haziran 2008, 09:46:35 »
Tekrar merhaba,
Soruma herhangibir yanıt gelmedi ancak,
ben bir iki bilgiye ulaştım onları paylaşmak isterim;
TA QSL Büro sorumlusu M. Kadri Abi'ye (TA1D) ulaştım.
TA QSL Büro'nun giden kartlar için herhangi bir hizmetinin olmadığını,
Ancak gelen kartların tasnifi ve bölge sorumlularına ulaştırılması şeklinde
bir hizmet verebildiklerini söyledi.
Bu bilgiye ulaştıktan sonra, direk gönderilecek qslleri ayırıp Ülkelerin QSL bürolarının
adreslerini alıp (aşağıdaki linkte güncel adresler mevcut)
http://www.iaru.org/iaruqsl.html
kartları topluca bu adreslere göndermek kalıyorki zannediyorum bu ucuza mal olacak bir iş değil.
Herneyse,
Başka ne gibi çözümler olabilir?
İyi günler.
73 DE TA3GO
Can OKUR

Çevrimdışı TA1HZ

« Yanıtla #2 : 05 Haziran 2008, 23:31:31 »
Sevgili Can,
Eylül 2006'dan bu yana kişisel QSL ve ortak yaptığımız çalışmaların QSL leri hakkında tecrübelerimizi aktarayım. TC2LHS ile başlayanTC çağrı işaretlerimizin detayları TCSWAT sitesinde mevcut. Bu istasyonlarda yaptığımız QSO lar için bir şekilde ortak QSL kart bastırıp daha sonra maliyeti bir şekilde yayarak ( postayı ben ödüyorsam TA1FR bir gün beraber yemeğe gittiğimizde hesabı çekiyor ya da TA2RX switch modeun parasını almıyor vb) gönderileri yapıyoruz. QSL basımı mkonusunda dijital baskıcıları öneririm. TC40TRT için 300 adet QSL'in toplam maliyeti 35 YTL oldu.
Şu an 2008 yılının Almanya, İtalya, Rusya kartları hariç hemen hemen hiç kartımız elimizde kalmadı. Posta kutusuna direkt çalışanların ancak %40 kadarından 1$ çıkmakta. %15-20 kadar IRC yollanmakta. Yerel PTTde hiç IRC karşılığı pul almayı denemedim. Bunları kendi direkt çalıştıklarımda karşılık olarak kullanmayı tercih ediyorum. Postalamada kilolu olan ve posta adresi fiziki olan ( posta kutusu değil ) adresler için - Almanya, İtalya gibi- DHL şirketini çalıştığım şirkete olan özel fiat uygulaması nedeniyle tercih ediyorum. Burada tek sorun 1001-1499 grın aynı fiata gitmesi. Dolayısıyla ortak göndermek burada tercih edilebilir. Diğer POB adresli QSL bürolara el mahkum PTT yolu ile gönderi yapıyorum. Burada dikkat edilecek nokta gönderinin gramajını iyi ayarlamak!! 50 gr ile 52 gr arasında iyi fiat farkı olabiliyor. Bu nedenle bazen gönderiyi leblebi tartar gibi tartıp paketlemek gerekebiliyor. Şu ana dek en yoğun gönderilerimiz İtalya-Almanya ve Rusya'ya oldu. Ardından Ukrayna, İspanya, İngiltere, Belçika geliyor.
Toplamda kaç para harcadın diye sorma, zira tam hesabını tutmadım ama herhalde ruhsatlı bir sıfır HF cihaz alacak parayı PTT'ye devretmişizdir!!!! Bu arada TA0U Urcun arkadaşımızın arada yurt dışına giderken yanında götürüp gittiği ülkeden postaladıkları ve her hangi bir ücret talep etmediklerini hiç hesaba katmıyorum. Tnx TA0U!!!
Halen HFte yurt dışı çalışan istasyonlar kabaca belli. Bir araya gelip outgoing QSL Büro için bir organizasyon yapabiliriz. PTT'ye para kazandırmanın bir alemi pek yok bence.
Tevfik Aydın KAZANCIOĞLU
TA1HZ
Konum KN41MC

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #3 : 06 Haziran 2008, 09:08:15 »
PTT'nin QSL kartları için ayrı bir tarifesi var. Ama iki günden beri arıyorum dökümanına ulaşamadım. Eğer zarfın köşesini içerisinde QSL kartları görünecek şekilde keserem epeyce indirimli gönderebiliyordum (1980lerde). Ama yakın zamanda hiç göndermedim.
Eğer PTT den tanıdık varsa kendilerine gelen fiyat tarifelerinin ya da yazıların arasından çıkarılabilir diye düşünüyorum. IRC'yi PTT tanıyor. Ama pul almak yerine TA1HZ'nin yaptığı gibi yapmak daha uygun oluyor. Eskiden boş zarf çıkmadığı için cebimizden az para çıkıyordu. Şimdi  ise zor. Kolay gelsin.
73
Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TB2CCC

« Yanıtla #4 : 06 Haziran 2008, 12:38:46 »

Sevgili Bilal kardeş inan seneler evvelsine kadar koskoca İstanbul'da 2 postahaneden (Büyük postahane ve Levent postahanesi) başka hala IRC yi tanımıyorlar.Resmi yazıların fotokopilerini gösterip arşivlerindeki yazıları bile bulamamışlardı.Bu konuda uğraş veren kardeşlerime sabır ve kolaylıklar diliyorum.Sevgi ile kalın. 73
"I know what is to be young
But you don’t know what is to be old! !"
      Stay with love.....(Sevgi ile kalın) ©

NOT:Çağrı işareti içermeyen MSN listesine ekleme taleplerinde, MSN adres bilgisi PM yada mail ile bildirilmeyenler reddedilecektir.

Çevrimdışı TA3GO

« Yanıtla #5 : 08 Haziran 2008, 21:04:08 »
Merhaba,
konu ile ilgilenen herkese teşekkür ederim,
Bilal Abi,
bahsettiğiniz tarife ile ilgili bir yazı örneği sanırım Nuri Abi'de (TA3BN) mevcuttu,
kendisinden istiycem. buraya eklerim resim olarak.
Tevfik Abi,
Halen HFte yurt dışı çalışan istasyonlar kabaca belli. Bir araya gelip outgoing QSL Büro için bir organizasyon yapabiliriz. PTT'ye para kazandırmanın bir alemi pek yok bence. demişsiniz,
Yapalım, ben her şekilde giden QSL kartlarımız için organizasyona maddi/manevi katılırım.
İyi günler.
73 DE TA3GO
Can OKUR

Çevrimdışı TA3FB

« Yanıtla #6 : 09 Haziran 2008, 08:03:11 »
Selamlar
Fazla QSL kartım olmasa da bende katılabilirim. Tevfik ağbey 25 ine kadar elimdeki kartları sana ulaştıracağım.
Barış
Barış Tuncel
P.K 18, 17100 Çanakkale

Çevrimdışı TA3GO

« Yanıtla #7 : 07 Ağustos 2008, 11:30:49 »
Tekrar merhaba,
Üzerinden bir hayli vakit geçti ancak konu ile yeni ilgilenebildim.
Bu arada elimde herhangi bir yazı olmadan posta kutumun olduğu
Denizbostanlısı şubesi müdiresi ile görüştüm.
Yardımcı oldu ancak PTT'nin radyo amatörlerinin yurt dışı
gönderilerinin daha makul fiyatlara çekecek ilgili bir yazıyı bulamadı.
Bu yazı ile tekrar kapılarını çalıcam. Gelişmeler hakkında bilgi veririm.
Nuri Abi (TA3BN) den aldığım ilgili yazıyı buraya ekliyorum.

Not: Dosya boyutu küçük değil, ilgileniyorsanız, ilgili PTT şubelerine
konuyu anlatmak için rahatça yazıcınızdan çıktı alabilirsiniz.
Daha rahat okumak ve çıktı almak için önce dosyayı bilgisayarınıza
almanızı tavsiye ederim.
İyi günler.
73 DE TA3GO
Can OKUR

Çevrimdışı TA1DX

« Yanıtla #8 : 08 Kasım 2008, 00:34:17 »
Merhaba,

Ben QSL Kartlarımı-TA büronun kartlarını gönderirken KÜÇÜK PAKET tarifesinin kullanılmasını özellikle istiyorum. Bu (meşhur) yazıyı hangi PTT şubesine gösterdiysem kabul etmedi, çünkü yazı onlara hitaben yazılmamış, ya da onlara yazılan nüshasını hiç okumamışlar. Zaten yazının özü de gönderilerin Mektup değil, küçük paket olarak değerlendirilmesi.. Bunu da siz görevliye söylediğinizde, fazladan küçük bir form dolduruyorsunuz, formalite icabı, çünkü zaten Barkod yapıştırıldığı için sizin yazdıklarınıza bakmıyorlar. http://www.ptt.gov.tr/tr/tarife/1.htm adresine bakarsanız aynı gramajdaki mektup ile küçük paket arasındaki farkı görürsünüz. Avantajınız 250 gramdan itibaren başlıyor. 2 Kg da 6 YTL yi buluyor.. Aman dikkat, 2 Kg'ı 1 gram bile geçmeyin, gerekirse paketinizi ikiye bölün. Birde, paketinizi evinizde değil, görevlinin önünde bantlayın. Ne yolladığınızı görmek istiyorlar.. Kutu bulamazsanız. bedava kutu da PTT'nin hediyesi :)

Bol DX'ler..
Atila, TA1DX
(Geç kalan cevap için özür..)

Çevrimdışı TA7IV

« Yanıtla #9 : 21 Kasım 2008, 21:14:35 »
Ulaştırma Bakanlığı bu konuda Radyo Amatörlerine yardımcı olabilir mi diye soracaktım ama,birden halen trenlerde sigara içilmemesini bile sağlayamadığını anımsadım ve sorumu sormaktan vazgeçtim...