Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

LU5DJV "TÜMLEŞİK" DDS PCB

<< < (4/7) > >>

TA3EN:
               Arkadaşalar merhabalar,
               Aynı devreyi ben yaptım. 7805 in ısınma sebebi tamamen DDS modülü. Çünkü çok akım çekiyor. DDS
mmodülü kendisi de çok ısınıyor. Bunun için yapılması gereken ilk şey DDS modülü için 3V luk bir regeüle daha
(LM317 gibi devre elemanıyla) yapmalıdır. O zaman ısınma olayı daha da azalacaktır.
               Kolay gelsin 73.                      www.ta3en.com

TA5AE:

--- Alıntı yapılan: TA1MRT - 27 Kasım 2015, 09:31:57 ---7805 girişine 12V veriyorsanız, ısınması normaldir.
7805 için mutlaka soğutucu kullanmalısınız veya giriş voltajını düşürmelisiniz.

--- Alıntı sonu ---
Bence sorun tamamen budur. 12 -5 =7 volt ve
7v× çekilen akım =W
kadar bir regulasyon görevi veriyoruz.Aynı hata ya ben de düşmüştüm.Girişe  En fazla 7v ve şık bir pasif soğutucunun yeterli olacağını düşünüyor,  projede başarılar diliyorum.

TA2GC:
LCD ekran aydınlatması,5 volt regülatorden destek aldığı için,7805'in ısı katsayısına yardımcı olabilir,ekran soketli ise birde çıkarıp deneyebilirsiniz,ısınma süresi olarak,eğer düzelme oluyorsa nispeten, aydınlatma ayağının pozitif ayağına daha yüksek değerli bir direnç takılarak,12 volt tarafından bağlanılabilir.

fiziken ve dissipation kuralları içinde ısınması gayet doğaldır.

TA3EN:
       Arkadaşlar merhaba,
       Dedim ya bendeniz de yaptı bu devreyi. 7805 baktım çok ısınıyor. Biraz araştırmayla kaynağının dds olduğu çıktı ortaya.
Acaba dedim lcd nin aydınlatması mı çok akım çekiyor diye aklıma geldi. Aydınlatmayı iptal edince ısınmada azalma olmadı.
İkinci seçenek ise dds'ti.  Zaten soketli olduğu için hemen çkardım. Bir zaman sonra 7805 in ısısı normal değerlere geldi. 
Ama şunu da belirteyim. Bazı lcd aydınlatmalarının(+) sına seri olarak bir direnç bağlarsanız ısınma ve aşırı akım çekme
ortadan kalkabiliyor. Ama yine de belirteyim dds çok amper çekiyor. LM317 ile 3.3v elde ederek berseniz 7805 ile 317 yi
12 v ile besleyin. Tamamdır.7805 i 7v ile beslemek sorunu çözmez.
      Herkese kolay gelsin.                    www.ta3en.com                     73...

TA1JA:
DDS modül max. 100mA çekiyor. LCD backlight da modeline göre 50-150mA arası.

Devre, 100+100 = 200mA çekiyor desek;

12V beslemede, 7805:  7 x 0.2 = 1.4W
8V beslemede, 3 x 0.2 = 0.6W gücü üzerinde harcar.

DIP kılıf için, 65°C/W değerinden hesaplanırsa,
12V beslemede ~ 91°C+Ortam sıcaklığı
8V beslemede ~ 39°C+Ortam sıcaklığı gibi değerlere ulaşacaktır.

7805'in dropout voltajı 2V'dur, 7 Voltun biraz üzerinde giriş gerilimi yeterlidir.
Kullandığınız kılıfa göre; soğutucu veya geniş pcb yüzeyi, backlight'a seri 47ohm direnç vs. uygulanmalıdır.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git