Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

LU5DJV "TÜMLEŞİK" DDS PCB

(1/7) > >>

TA7R:
Yaptığım ilk LU5DDS "tümleşik" pcb sinde mekanik sorunlar oldu , montaj-vidalar-elemanlar-giriş çıkış soketleri vs. yenisini çizdim ve bunu daha beğendim . Bu uygulanmamış bir çizim olsa da yayınlıyorum , uygulayacak olan bağlantıları kontrol etmeli . En büyük avantajı bence 10 kusur LCD kablosundan tasarruf oldu . Kartı hemen ön panelin arkasına monte edebilmek de büyük avataj...
Bu çizimde TC1602D Lcd sinin üst pinlerine lehimleyeceğiniz erkek pin-headerleri , Pcb üzerindeki dişi pin-headere takıp kullanabiliyorsunuz. Lcd nin alt vida delikleri ile pcb arasına vida+tutucu destek takmanız tavsiye olunur.
Direk panel montajına engel olacağı için girişteki 1000uf lik kondansatörü pcb nin üstüne doğru yatırarak lehimlemek gerek .
Giriş çıkışlarda kullanacağınız pin-headerlerin 90 derrece yatık tip olması tavsiye edilir.
Pcb de  7805 dpak (smd) - pic16f628A ve Ad9805 modül lehim yüzünden monte ediliyor.
Ad9850 için pin-header  dirençnette satılan uzun bacaklı tip tavsiye edilir , kısa dişi headeri lehim yüzünden lehimlemek zor oluyor.
Çizim proteus 8.1 pro ile yapılmıştır , yazdırırken miror almaya gerek yok , sadece bottom cooper yazdırılarak pcb ye aktarılabilir.
Dosyalar ektedir. 73 ..

TA3BC:
Ahmet bey elinize sağlık plaketi basıp deneyim dds in bu versiyonunu da merak ettim iyi çalışmalar...

TA7R:
Kemal bey teşekkür ederim. Ares direnç ve cap lerin padleri çok ince ,üzerlerine 80-30 pad koyssanız iyi olur . Akşam ben böyle yapıp siteye eklerim , pdf dosyası da ekleyeceğim , kolay gelsin 73 ..

TA7R:
Düzelttim. Ekte

TA7R:
Son hali böyle oldu .
pdf aktarırken yazılar kaymış , proteus dosyasında böyle değil.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git