Gönderen Konu: Modulatoru bozuk 4822  (Okunma sayısı 155 defa)

Çevrimdışı TB6BHK

Modulatoru bozuk 4822
« : 21 Mayıs 2015, 21:56:38 »
Değerli arkadaşlar.
Elimde hurdalıktan alınma bir 4822 var. Daha doğrusu bir arkadaş vermişti. Bu cihazla bazı dinlemeler yapmıştım. Bir de gönderme yapmak icabetti. Çatı anteni olmadığı için. çıkış gücünü düşürebildüğim kadar düşürdüm.  TB6BOZ arkadaşım da mikrofonu onardı.  Ama  Ortaya ciddi bir problem çıktı. 4822  nin göndermede  sesi çıkmıyordu.  Yani modulesiz gönderme yapıyor.
Mikrofon mu bozuk?  Cihazın modulator katında  yanlış birşeyler mi var.  Konu ile fazla uğraşmadığım için, ve de elimde değiş tokuş yapacak fazla döküman olmadığı için cihazı hurdaya ayırma aşamasına geldim.
Olur ki içimizden biri daha böyle bir durumla karşılaşmış olabilir. Tecrübesi vardır diyerek konuyu buraya taşıdım. Cihazın alıcı durumunda sesi çıkıyor. Ordulu bir amatör arkadaşım, yuvarlak soketli mikrofonların bazan böyle sorunlar çıkardığını söyledi.
Sağlıcakla

Çevrimdışı TA2GJ_SK

Ynt: Modulatoru bozuk 4822
« Yanıtla #1 : 03 Haziran 2015, 10:44:27 »
hüsnü bey  kontrol kartı üzerinde opsiyon soketinden ikisi birbirine camperli olması lazım yoksa modilasyon yollamaz  selamlar
COŞKUN  Tel:05303467508

Çevrimdışı TA3IHD

« Yanıtla #2 : 03 Haziran 2015, 12:01:26 »
Hüsnü bey,  FM modülasyon, osilatörden yapılıyor. Bir preampli yapın, tx osilatör katını tahmin edin osilatör uçlarına bir kondansatör ile deneme yapın. Osilatörün uygun ucunu bulduğunuzda modüle olduğunu göreceksiniz. Hiçbir cihaz erişilemez değildir. 73

Çevrimdışı TB6BHK

« Yanıtla #3 : 06 Haziran 2015, 18:51:13 »
Selamlar Coşkun Oran ve Hulusi Dündar Bey
  Yazılarınızı biraz geç gördüm.  Balcı amatör  TB6BOZ 4822 yi onaracaktı ama şimdi çoğunlukla dağlarda vakti yok. Osman Zorbaz beyin cihazı çok, linklerle dahi uğraşıyor. Coşkun Beyin opsiyon soketi fikri hoşuma gitti. Nasip olursa salı günü bu soketin varlığından Zorbaz Beye bahsedeyim.
Hulusi Bey , yaşlılık yorgunluğu artık ağır basıyor. 4822 nin içine girecek kadar enerjim olduğunu sanmıyorum. Birazcık enerji var onu da ses preamplifikatörlerine ayırabiliyorum
Cumartesi günü   GL358 ile yapılmış bir dual devre dizdim. Yani yabancının devresi biraz modifikasyona uğradı. Devrede kendi sesimi güzel algılıyorum ama hedefim algılanması en zor olan TV sesi.  TV sesini anlaşılırlık olarak %90 larda algılıyorum.  Cihaza yine de güzel denebilir.  3 volt. Bu cihaz henüz en üst düzeye çıkmadı.