Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

hex beam

<< < (2/4) > >>

TA2VW:
Eyfel kulesi gibi maşallah
hayırlı olsun inşallah istediğiniz sonucu alırsınız

TA2NC:
Tesekkurler..Daha iyileri sizlerin olsun

Yerde ayarlayip sonra catiya cikardigim icin (el mecbur) swr degerleri biraz oynadi haliyle..
Yukaridaki olcumlerini de yaptim bir ara tekrar geri indirip biraz daha kısaltmak kaldi sadece. Ama şu haliyle de antenin tam arkasina aldigimda avrupa istasyonlari neredeyse duyulmaz hale geliyordu..Denemek icin JT65 (yaklasik 40W ) ile gece 12 civari 20 metrede japonyadan biri ile gorustum.. Tek cagrida beni duyabilen diger arkadaslar resimde goruluyor..
Pesinden kanarya adalari ile bir qso yaptim.. adam anteni amerikaya cevirmisti ve pileup vardi uzerinde.. ona ragmen ilk cagirmamda duydu ve cevap verdi..(100W)

Ki dun frekanslar cok fenaydi. propagasyon yoktu.

TA2IB:
İyi günlerde kullanın, her anten bir emek demektir, ölçme, kesme, biçme demektir, tebrik ediyorum. Yalnız, bir noktaya dikkatinizi çekmek isterim, sizde biliyorsunuz, rüzgar. Bu antenin en büyük düşmanı rüzgar. Rüzgarlı havada tedbirli olmanızı tavsiye ederim, nacizane. 73.   Ömer Kavas, TA2IB, Üsküdar.

TA2NC:
Okudugum kadariyla amerikadaki buz firtinalarina bile rahatlikla dayanmaktaymis. Bizim burasi da nispeten korunakli. cok sddetli ruzgara rastlamadim henuz.
Zamanla oltalarin curuyup kirimlmasini bekliyorum tabii de.. bir kere topladiktan sonra ufak tefek parca degisimleri sorun yaratmaz sanirim diye dusunuyorum.

73

TA4CS:
   Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.
Sayın OZ Aydın'dan 73

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git