Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

hex beam

<< < (3/4) > >>

TA4SO:
Oğuzhan Bey,

Başarılı bir çalışma olmuş ve CQ WW Contest'te karşılığını almışsınız. Şu an yaklaşık 20m uzunlukta dikey loop kullanıyorum ve bu anteni de yönlü oması nedeniyle denemek istiyorum. Sizin kaynak olarak göstermiş olduğunuz OM2JU ve sonrasında siz de driver ve reflector uzunluklarında ayarlamalar yaptınız. Eğer hatırlıyorsanız tam ölçüleri ve kablo kesitini verebilir misiniz?

Tekrar tebrikler 73...

TA4AWS:
Ölçüler ile alakalı ben şöyle birşeye rastladım. Uygun ise bu ölçülere göre yapmayı planlıyorum.

TA2NC:
Irakli o amatorun yaptigi calisma ilk denedigim sema olmustu..

Hicbir sekilde olculer tutmadi.
tum kablolamayi bastan yapmak durumunda kaldim.
Kesinlikle Tavsiye etmiyorum

cok damarli 1.5luk kablo kullandim. dedigim gibi.. tam olculeri bilemiyorum.Ama mevcuttan band basi 10-20cm civari kisaltma yaptim. bu biraz da antenin yuksekligi, hatta coax kablonun uzunluguyla bile degisiyor. soyle bir ornek vereyim.
5 bandta gayet guzel swr'm mevcuttu. bundan 4 ay kadar once catidaki anten switch'i aradan cikarayim tek kablo ile direkt ineyim dedim
14-18-21 de 1.2 den 1.1 e indi swr. ama 12-10m icin daha kotuye gitti.
en guzeli. cikarin yukari.. daha sonra olcumunuzu yapip, hesaplayip tekrar kesiip yerine takin.
zaten her band icin antenin ne kadar saptigini gorunce hesaplayip ekleme/cikarma yapiyorsunuz hizlica..

TA4AWS:
Ölçüler konusunda herkes başka birşey demiş. :) Her zamanki gibi kafa karışıklığı :) Ne yapmak gerekir?

Ortakule toplam uzunluğu, Orta kuledeki bandlar arası mesafeler, Reflektör ve Driver arasındaki boşluklar, kollar ile orta kule arasındaki mesafe(ip boyu)

TA2NC:
Aslinda ilk mesajda verdiğim linkte tüm ölçüler var. Ekstradan ayni doküman içindeki g3txq nun sayfası da güzel bilgiler sağlıyor

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git