Gönderen Konu: 4926 cihazın Trunk yazılımdan kurtarılarak normal çalışması  (Okunma sayısı 372 defa)

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
  • BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR. 0506 053 27 68
Değerli arkadaşlar bilindiği gibi aselsan 4926 cihazlar büyük bir olasılıkla üzerindeki 27C256 epromda Trunk yazılım mevcut olması sebebi ile 
 24c16 ya hex düzenlemesi yapılmasına rağmen cihazın trunk yazılım dan dolayı çalışmasına müsade etmez
birçok hata verebilir aşağıdaki dosya yı indirip 27c256 ya yazarsanız hem versiyonu yükselmiş olursunuz hemde cihaz normal olarak çalışacaktır. 
« Son Düzenleme: 09 Nisan 2015, 23:05:56 Gönderen: TA2VW »

Çevrimdışı TA2KW

teşekkürler Hayati baba. 73
TC Yalova TEKNO Merkez. CH 27.915 USB

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
kolay gelsin kadir hocam

Çevrimdışı TA2KW

selam,

hayati baba, yazamadım dosyayı :(

6  lambalı uv ışık altında 45 dakka beklettim,

verdiğin dosyayı chip e yaz dedim error verdi, ama okuttuğumda chip i okuyor, okuduğunuda yazıyor :(

sanırım chip silinmedi dimi ?

« Son Düzenleme: 10 Nisan 2015, 22:35:08 Gönderen: TA2IKY »

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
kadir bu eprom 27c256 nın bir başka versiyonu bunu dene bakalım
yine problem yapacakmı

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
sildikten sonra boş epromu okuduğunda bütün adreslerde FF olarak görebiliyormusun
ben epromu sildikten sonra kalıntı varmı diye baktığımda data eprom proğrammer ile
bütün adresleri FF olarak yani yazılmaya hazır şekilde görüyorum bu olayı uygula bakalım
« Son Düzenleme: 10 Nisan 2015, 22:55:04 Gönderen: TA2VW »

Çevrimdışı TA2KW

sağ ol hayati baba, uv lamba  arkadaşın dükkanında yarın tekrar silmeyi deneyeceğim, olmaz ise bilgi veririm size.

73

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
kadir aşağıda yine bu cihazların hex düzenlemesinin nasıl yapıldığına dair bir kaç bilgi vereceğim.
cihaza kendisi üzerinden bir proğram yapılırsa karşılaşılabilecek pek çok olumsuzluktan kurtulma imkanı oluyor.

açıklama
bu resimde anlaşılması gereken şudur.
tek frekans 144.975 mhz nin 24c16 daki hex bilgileridir.
düzenleme dikkat edildiğinde 0058 satırın 0021 ve 007b ve 0031 adresinde
düzenleme yapıldıktan sonra oluşmuş olan hex sayılarını göstermiştir.
normalde bu cihaz tek kanal yazılırken 146.975 mhz göre yazılmış
olup hex düzenlemesi sayesinde cihaz 144.975 mhz ye inmiştir.
işlem tarzı
ise 2 sayı eksiltilip 0021 sayısı bulunmuş
yine 2 sayı eksiltilip 007b sayısı bulunmuş
en son satırda 4 sayı ilave edilerek 0031 sayısı bulunmuştur.
ve cihaz 144.975 mhz frekansında çalışır hale gelmiştir.
bunu niye yapıyoruz
orjinal proğram 146. mhz nin altını yazmıyor kapalı müsade edilmemiş
bundan sebeb 145 mhz yi ve 144 mhz yi yazamıyoruz dolayısıyla
145 mhz ye ait hex leri proğram oluşturmuyor ama 146 mhz ye veya 440-470 mhz arası hex leri proğram rahatlıkla oluşturuyor ve cihaza yazıyor bizim problemimiz ise
430-440 mhz zeye ait hexler bunları proğram bu frekanslara kapalı olduğu için oluşturmuyor.
işin kolayı 440-450 mhz arasında proğramı yazmak
sonra ilgili satırlardan hex sayılarını değiştirmek
cihaz tak diye 430-440 mhz ye ait hexleri gördüğü için normal çalır hale geliyor.
« Son Düzenleme: 12 Nisan 2015, 11:52:58 Gönderen: TA2VW »

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
faydalanman yani hex leri düzenleme çalışması yapabilmek için gerekli olan hesap makinası zaten bilgisayarda var
onu açarak gerekli dataları gir ve düzenleme yaparsın
« Son Düzenleme: 12 Nisan 2015, 12:19:22 Gönderen: TA2VW »

Çevrimdışı TA2KW

selam,

hayati baba RX trimerini söktüm 10Pf kondansatör taktım, ARZ FRK düzeldi ama, sadece açılışta ARZ FRK yazıyor, TX dekinedemi 10Pf takayım ?

TX yapmıyordu, onuda trimer ile ayarladım şimdi mandalda basıyor,

yanlız şu hex editleme işi bana çok yabancı ve senin anlattığın benim anladığım kadar oluyor, yani beceremiyorum :(

« Son Düzenleme: 12 Nisan 2015, 13:56:27 Gönderen: TA2IKY »

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
kadir hocam şimdiye kadar tx te sorun yaşamamıştım,rx te sorun yaşadım ve senin de dediğin gibi 10 piko kondansitörü takınca düzelmişti.
denemekte fayda var kırmadan trimeri sok yerine 10 pikoyu tak bakalım ne kaybederki olursa olur olursada mükemmel olur. baktın olmadı trimeri yerine tekrar takarsın açılışta ARZ frekans bilgisini vermesi bir müddet sonra cihaz açıldıktan sonra normale dönmesi çok kötü sayılmayabilir.
nihayetinde kanallar normal faliyetlerini yerine getiriyorsa hiç problem değil bence,illaki açılışta da ARZ FREKAKANS bilgisi vermesin diyorsan
440-450 mhz arasında bu cihaza sanki amatör band daymıssın gibi bir program yap cihaza yaz ondan sonra hex düzenlemesine geç
hex düzenlemesi uygulama yapmadığın için sana biraz zor geliyor çok basit,zaten düzenleme yapacağın adresler sıralı şekilde geliyor şaşırma
karıştırma diye bir şey olmaz mühim olan yukarı frekanstan yazdığın bu hexleri amatör band planına göre fazlalık olarak değer verdiğin frekansları tekrar hex işlemi ile indirmek hele sen Ic prog proğramını indir internetten bir de 24c16 yı proğram yapacak aparatı temin et gerisi kolay
veya senin Willem bu işi çözer gibi geliyor biliyorsun cihazın proğram uçları mikrofon taktığın yerin tam aksi yönü,herhangi bir aparat kullanmıyorsun
direk cihazın üç adet ucunu bilgisayarın rs 232 [9 PİN] 5-3-2 Nolu uçları ile cihazı buluşturmaktan ibaret cihazın yukardan aşağı 1-2-3 uçları bilgisayarın 5-3-2 nolu rs 232 com noktasına gidecek başka bir şey yok o aşamaya geldiğinde nasıl hexleri değiştireceğini sana çok rahat yapılabilecek bir tarzda bilgisini veririm. kolay gelsin

Çevrimdışı TA2KW

hocam, benim .hex .bin dosyalarını yazmakta sıkıntım yok, hepsini programlayabiliyorum,  mayk girişinden de mvg programı ile yükleme yapıyorum, ama yükleme tamamlandı desede göndermiş olduğum liste kayıt olmuyor, mecbur söküm yapıyorum.

hex dosyasını editlemek benim için çok zor ve böyle bunu yap şöyle yapgibi yazarak ise hiç ama hiç yapacağım bişi değil, deve hendek misali yani :) anlamıyorum çünki. sana basit gelen bana uzay kadar sonsuz geliyor :(

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
kadir o zaman sorun başka ben sana şunu tavsiye edebilirim.
cihazda kullanılan 24c16 epromlar çin malı beş para etmez epromlar olabilir
bu olay defalarca başıma geldi. kaliteli eprom aldıktan sonra bu sorundan kurtulabilirsin
hex editleme işini ıc progta yapmasına rağmen bu epromu cihaza taktığında herhangi
bir proğram atmak istediğinde ya cihazla iletişim kurulamadı veya saçma sapan bilgiler verir
epromun iyisini almaya bak iyi eprom da bu sorunları yaşamazsın hatta şunlarda olabiliyor
bu kalitesiz epromlara proğram atılmasına rağmen bir iki çalışmadan sonra epromdaki
bilgiler bozulabiliyor.
« Son Düzenleme: 12 Nisan 2015, 16:47:19 Gönderen: TA2VW »

Çevrimdışı TA2KW

hayati baba, 24c16 cihazın kendi üstündeydi zaten, sonradan taktığım bi chip değil, ayrıca cihaz 469.xxx frekansı yüklüydü,  cihazı ilk ben açtım usta,

sana göndereyim bakarmısın usta ?

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
kadir ben bu cihazlarla ilgili bütün tesisatı kaldırdım bunlar üzerine şimdilik çalışmam yok hele biraz uğraş
ilerde belki müsait olursam bakabiliriz yapabildiklerimizi uygularız.

Çevrimdışı TA2OD

Rx teki sorunu  rx trımerinin hemen yanındaki bobini hafif taraltın yada sıkın yada şöyle diyeyim bobin aralığıyla oynayarak sorun ortadan kalkacaktır.
ZONGULDAK KDZ EREĞLİ DEN 73.
ta2aoz@hotmail.com
https://picasaweb.google.com/home?hl=tr
AHMET ÖZER TEL-0531 623 9066

Çevrimdışı TA2KW

2 gün uğraştıktan sonra ben pes ettim, artık uğraşmayacağım :(