Gönderen Konu: Türk Malı SSB Portable Cihaz TEM PBC-12B  (Okunma sayısı 789 defa)

Çevrimdışı TA2ANL

Türk Malı SSB Portable Cihaz TEM PBC-12B
« : 02 Nisan 2015, 16:31:19 »
Herkese Merhaba,
Hurdalıkda ekli fotoğrafını koyduğum cihazı buldum. İlk gördüğümde, herhalde, yabancı bir cihazı devşirmişler diye düşündüm ama, sonradan anladım ki, cihaz tamamen Türk Malı. Muhtemelen kristalli bir cihaz. Orjinal mikrofonu halen üstünde, çok aramama rağmen, orjinal bataryasını bulamadım. Arkasına uyanık birisi, DC kablo bağlantısı yapmış. Kimbilir nerede ve kimler tarafından kullanılmış? Belki aramızda bu marka ve cihazın hikayesini bilen vardır diye sizlerle paylaşmak istedim.
Saygılarımla,
Tolga ANIL
TA2ANL

Çevrimdışı TB5X_SK

Ynt: Türk Malı SSB Portable Cihaz TEM PBC-12B
« Yanıtla #1 : 14 Nisan 2015, 11:13:41 »
Çok güzel..

İç bölümlerinin de resimlerini görmek isteriz..

73
TB5X
QTH : Niğde LOC : KM77hx | http://www.mehmetdivili.com

Çevrimdışı TA2BU

« Yanıtla #2 : 15 Nisan 2015, 06:34:22 »
Ön paneli bir yerlerden hatırladığımı düşünüyordum, buldum: STONER PMC-12

Bu cihaz, ilk "screw-driver" dediğimiz çok bandlı antenin manual versiyonunu kullanıyormuş, o zaman için yenilikçi bir yöntemmiş...

Çevrimdışı TA2ANL

« Yanıtla #3 : 15 Nisan 2015, 09:55:08 »
Ahmet Bey,
Merhaba. Gerçekten gönderdiğiniz cihaza çok benziyor. Muhtemelen, onun türevi gibi.
Selamlar,
Tolga ANIL

Çevrimdışı TB3BMA

« Yanıtla #4 : 10 Eylül 2015, 02:51:15 »
bu yerlı üretımler sanıyorumkı kıbrıs harbınden sonra abd nın ambargosu sıralarında dışardan alamadığımız için kendımız üretmek zorunda kaldıgımız cıhazlardan.orta yaşın üzerındekıler o ambargolu yılları hatırlar lar......elsa markasıda sanırım bu yıllarda çok sayıda telsız üretmişti
halen sağda solda faal olan ları mevcut hatta bendede bır tane marın vhf var bı köşede duruyor

Çevrimdışı TA2ANL

« Yanıtla #5 : 10 Eylül 2015, 09:11:38 »
Merhaba,
O zamanları sizler daha iyi bildiğiniz için, yazdıklarınız anlamlı geliyor. Askeri amaçlı olmasa bile, kamuda kullanılmış bu ürünler. Galiba karayolları, DSİ ve TRT'de benzeri cihazlar kullanılmış. İçini açıp henüz bakamadım. Herhalde qrp cihaz olarak kullanıma uygundur diye düşünüyorum. Umarım kristallidir.
Selamlar,
Tolga

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #6 : 10 Eylül 2015, 10:28:03 »
http://www.telsizciler.org/index.php/topic,20614.0.html linkinde başka marka sabit olanını görebilirsiniz.

73

Bilal Ekmekci, TA8A