Gönderen Konu: T2FD antenin gücünü 1kw civarına yükseltmek ?  (Okunma sayısı 279 defa)

Çevrimdışı TA2MES

Halen kullanmakta olduğum T2FD antenin max. çalışma gücü 150watt olarak gösterilmektedir,üzerindeki 1:12 lik balun yerine aynı oranda daha güçlü bir balun yaparak anteni güçlendirmek istiyorum antenin üst tarafında seri bağlı olan 680 ohm 200w lık dirençte düşündürmektedir. sizce atladığım bir nokta varmıdır yada nelere dikkat etmeliyim.
saygılarımla.
Not : Son anda fark ettim konuyu "bir sorum var" bölümüne açmalıydım gibi düşündüm ama burada açmış bulundum özür.
« Son Düzenleme: 21 Mart 2015, 22:27:09 Gönderen: TA2MES »
TA2MES
Erhan SEZİNCE
SAKARYA
Gsm : 543 232 41 08
Bilmek için paylaşmak,paylaşmak için bilmek gerek.
73'S

Çevrimdışı TA2AD

Ynt: T2FD antenin gücünü 1kw civarına yükseltmek ?
« Yanıtla #1 : 23 Mart 2015, 16:19:51 »
Mehmet bey ,
Sanırım böyle bir şey arıyorsunuz .
73  A. Şua TORTU 
Zonguldak KN51VL

Çevrimdışı TA2AD

« Yanıtla #2 : 23 Mart 2015, 16:23:07 »
Bu tip Folded dipollerde  ortadaki direncin gücü antene uygulayacağınız gücün 1/5 i kadar olsa yetiyor .
buradan yola çıkarak 1KW güç  için 200W lık direnç yeterli görünüyor .
73  A. Şua TORTU 
Zonguldak KN51VL

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
  • BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR. 0506 053 27 68
« Yanıtla #3 : 24 Mart 2015, 12:31:46 »
Erhan hocam anlıyamadığım şu oldu bahsettiğiniz anten 150 watlık bir antense
kendisine gelen 1 kw gücü nasıl kaldıracak,siz araya koyacağınız birkaç ara aparatla
bu gücü nasıl sarf edeceksiniz düşünüyorum bir türlü çözemedim üretilen güç bir yerlerde
tıkanıp kalmayacakmı sonuçta anten kendisine gelen 1000 watın ancak maksimum 150
watını kullanabilecek geriye kalan 850 wat bu ne olacak anten bunu kullanabilecekmi
tıkanıp kalacak antenin gücü dolayısıyla bence sadece 150 watı kullanabilir geri kalan
güç miktarı yine sarf edilmeyi bekleyecek sarf edilemediği için de sorun olmaya devam
edecek hocam mantığını anlamaya çalışıyorum ama çözemedim. 

Çevrimdışı TA2MES

« Yanıtla #4 : 29 Mart 2015, 01:24:04 »
Hayati bey anten takatine etki eden faktörler

1. Kullanılan anten materyali ile desant (cihaz ile anten arasındaki koaksiyal iletim kablosu) nun cinsi,
2. Kullanılan Balunun max çalışma gücü (çok önemli)
3. SWR nin uygunluğu (yüksek güçlerde daha önem arzeder)
3. Kullanılan dielektrik malzemenin kalite ve ölçüsü
 ve bence son olarak antenin konuşlandığı yerin uygunluğu ile ilişkilidir.

Bu elemanlarda yapılacak makul ölçülerdeki değişikliklerle pekala anteninizi daha yüksek güçlerde kullanmanız mümkün olabilir.
Yukarıda sıraladığım malzemeler talep ettiğiniz takati kaldırabildiği sürece SWR nizde uygun ise anteninizin istediğiniz intişarı yapmaması için bence sebep yoktur.
Saygılarımla.
TA2MES
Erhan SEZİNCE
SAKARYA
Gsm : 543 232 41 08
Bilmek için paylaşmak,paylaşmak için bilmek gerek.
73'S

Çevrimdışı TA7R

« Yanıtla #5 : 29 Mart 2015, 01:46:34 »
Zaten modifiyeden sonra eğer swr düzgünse demektir ki gücü havaya atacak Dipol sanırım eğer kanat tellerinin kalınlığı yetmeyecekse onları kesip atacak , swr düzgün olarak ayarlanırsa ( kesinlikle tuner kullanmadan)  ben olsam güç uygulamaktan çekinmem.
« Son Düzenleme: 29 Mart 2015, 01:47:46 Gönderen: TA7R »