Ana Sayfa > Bir sorum var! ***
Türkiye'deki 50mhz sorunu nedir ???
TA2TR:
Merhaba Arkadaşlar 50 mhz.Türkiyede ne gibi bir sıkıntı, bir problem içinde bu band ülkemizde niye yasak merak ediyorum ve konu hakkında pek üzerine düşmediğimden dolayı net bir bilgimde yok. Bugün 26.5.2008 saat 14:45 50 mhz'de etkili bir hava akımı vardı inanılmaz derece pile up! tanık oldum ve çoğu avrupa istasyonu ve bir kaç amerikan istasyonu duydum çatır çatır geliyordular bize komşu olan (SV) yunanistan bile kullanıyor bizde ise yasak kesin alakası olmayan sebeblerden dolayı yasaktır. Bu frekansın kapalı olma amacı ney her hangibi bu frekansı kullanan bir kamu kuruluşuda yok bu konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşları bilgilerini bizlerle paylaşmaya davet ediyorum.
TA5CV:
Rasim bey ,
bildiğim kadarı ile 50 mhz ordu tarafından kullanılmakta bu sebepten dolayı izin verilmiyor olabilir diye düşünüyorum .
TA3GO:
Merhaba,
Geçen sene TRAC, TA VHF UHF yarışma komitesinin 50 Mhz. i
yarışmaya dahil etme çabası vardı ama yanlış hatırlamıyorsam
TK dan konu ile ilgiliizin çıkmamıştı. Başvuruya neden izin verilmediği
ile ilgili cevap verildiyse TRAC yarışma komitesi sebebini biliyordur .
İyi günler.
TA1HZ:
Değerli Arkadaşlar,
50 MHZ TA'da yasaklanmış bir band değil,KULLANIMI İZNE TABİ OLAN bir banddır. Özellikle bazı bölgelerde ( sınırlara yakın ) kullanımı konusunda TK'nın ilgili makamlardan görüş alarak izin verdiği, diğer bölgelerde ise TK'ya yapılan başvuru sonrasında izin alınarak kullanılan bir band. Arkadaşımızın dediği kısmen doğru. Bir zamanlar askeriyece kullanılan frekans aralığında olması nedeniyle böyle bir kısıtlama mevcut. Eğer yazışmalarda geçecek süreyi göze alıp yazışma yapmaya gönüllü iseniz sonunda çok çok büyük ihtimal bu bandda faaliyet yapabilirsiniz. Bugüne dek bizim ( TCSWAT olarak ) yapmış olduğumuz tüm faaliyetlerde Ankara ile yazışma ile uğraşmak istemediğimizden 50 MHZ hariç ibaresi ile başvuru yaptık. İstanbul TK'daki yetkililer sözlü olarak eğer beklemeye razı isek Ankara'ya ilgili yerlere yazışma yapıp daha sonrasında büyük ihtimalle izin alabileceğimizi belirttiler. Çalışma yapmak isteyen arkadaşlar başvurularını yapsınlar bence.
Bol QSOlu DXli günler.
73
TA1HZ
TA3GO:
--- Alıntı yapılan: TA1HZ - 29 Mayıs 2008, 09:10:55 ---Bugüne dek bizim ( TCSWAT olarak ) yapmış olduğumuz tüm faaliyetlerde Ankara ile yazışma ile uğraşmak istemediğimizden 50 MHZ hariç ibaresi ile başvuru yaptık.
--- Alıntı sonu ---
Tevfik Abi merhaba,
Hangi yazışmada "50 Mhz. hariç" ibaresi kullandınız?
yani onu nerede yazmak gerekiyor veya kurumdan ne talep ederken gerekir?
Bileyimde yorulmayayım sonra :)
İyi günler
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git