Katılımcılara tebrik ve teşekkür ederim, biraz uzun olacak ama sabrınıza ve anlayışınıza sığınıyorum,,,
Ülke ve Bayrak temsiliyeti sloganımıza kaç arkadaşımız katılmış yolumuza yoldaş olmuş göreceğiz. Odalardan çıkıp HF'de DX ve yarışmalara riayet ile Tüm dünya ülkelerinin listelendiği satırlarda TA-TÜRKİYE adını da görmek gösterebilmek ne mutlu sizlere bizlere.
Çok değil 1-2 QSO ile orada TA-TÜRKİYE varlığını göstermek sesimizi duyurmak sesi kısılmış bir toplumdan kurtulmak hepimizin hayalidir. Radyo amatörlüğünün birincil varlığı DX ve Yarışmalardır QSO 'dur İnternasyonal QSO'dur kıyıda köşede sıkışmış tek kanallı TV misali bir noktada sinyal raporu almak vermek değildir.
Gelin katılın yolumuza yoldaş olun bilgiyi sizinle de paylaşırız bizde saklamak yok sessiz ve derinden gitmek yok bilgimiz bilginizdir ...
Bir haftadır bu yarışmanın tadını zevkini anlatmaya çalıştık umarım yararlı olmuştur ve katılımcı sayımız artmıştır çok değil vaktinmi yok 5dk zaman ayırıp 1-2 QSO yeterliydi.
Bakıyoruz herkes Facebook'da ilanlar veriyor önünde de HF i var biliyoruz ancak 1-2 QSO yapmaktan kaçınıyor anlamak mümkün değil. Ülke ülkem diye herkes çırpınır değilmi ? icraat ........
AFET (Allah göstermesin) çalışmayan network(internet) yapısında ODA'larda sesiniz çıkmaz. HF candır Akün varsa üç beş metre Tel ile tüm dünya seni duyar duyurursun.
Katılımcılara yolumuza yoldaş olan dostlarımıza sonsuz teşekkürler gerçek TA-TÜRKİYE kahramanlarısınız sağolun varolun.....
-----------------------------------------------------------------------------
Bu yarışmadaki yaşadıklarım;
Yarışmaya 3 saat rötar ile başladım malum cihaz ile ikametmahali ayrı olduğundan birkaç saat içinde 100 civarı QSO ile ayrılmak zorunda kaldım .
İkamet mahaline geçerek Remote bağlantı ile QSO ya devam ettim akşam olmuş 7mhz haricinde üst bandlarda şartlar kapanmıştı . 7mhz de band aralığı dar olduğundan (CW) sanki demirci dükkanı misali adım atacak yer yoktu çın çın inliyordu 1khz boşluk dahi yoktu vardıysa da filtre gereksinimi doğduğundan (oda remote cihazımda sağlıklı değil) neyse bulduğum boşlukta alttan ve üstten baskı yaratsalarda "Baskıyı üstümde hissetmeden hissettirmeden" çın çın müzikalinde çalışmaya gayret ettim , ettimde çok dayanamadım kulaklarım vertigo sinyali vermeye başladı.
Biraz dinleyenim derken uyuya kalmışım :( :( bir kalktım sabah lokal 09:00 civarı eyvah dedim ama geçmiş olsun .
Geçtim yine remote makinaya 14-21-28 derken arada teamviewer kilitlenip reset atman gereksede eldeki imkanlar bu diyerek pes etmedim yarışmaya 35 dk kala bırakmak zorunda kaldım malesef ev ahalisi isyan bayrağını sallıyordu.
Bu yarışmada inanılmaz RUS istasyonu vardı diyeceksinizki yahu zaten adamların yarışması haklısınız ancak bu sene çok çok fazlaydılar inanın buna öyleki ben 50 verirken adamlardan 600 rakamı alıyordum katılımcınında fazla olduğunu gösterir.
Hatta aynı istasyon farklı çağrı işareti ile gönderiyordu sanki tınısı, tonu, cıngılı tıpatıp aynıydı şaşırdım önceki yarımacıyı yanlışmı anladım derken adam ısrar ile aynı çağrı işaretini tıngırdayınca (defalarca tekrarlattım azap çektirdim) şaşkınlığımı birkaç QSO ile zor atttım her defasında. Dejavu :)
Çok hızlı dırttt-darttt cılara bozuldum üzüldüm paniklemedim defalarca tekrarlattım...
Neyse en verimli band 15m ve 10m geçti benim için zaten kullandığım antenin bu bandlarda birşeyler oluyor harikalar yaratıyor'u yazmıştım daha evvelinden.
3 saat rötar ve uyuyup kalmasaydım ayrıca cihaz mahali ile remote mahali arasındaki yol zamanı kaçmasaydı 1000 QSO hiçte zor değildi .
Gelecek haftaki esaslı yarışmada görüşmek üzere sağlıcakla kalın.
Toplamda 55 ayrı kök oblast ile QSO yaptım alt numaralı bölgeler ile 100 RDA 'e yaklaşması muhtemel. (Toplamda 85 kök oblast var)