Gönderen Konu: lineer yapımı hk.  (Okunma sayısı 378 defa)

Çevrimdışı TA3CS

lineer yapımı hk.
« : 28 Mart 2015, 02:47:22 »
Ankara hurdalığında bulduğum üzerinde doğruysa 125 wat çıkış yaptığı yazdığı devreyi komple aldım. Pertinaks üzerinde güç kaynağını bağlayacağım yerlere yeterli kalınlıkta kabloları lehimledim. Devreyi çalıştıracak akım işini hallettikten sonra bu karta telsizin bağlanacağı yeri ve çıkış yapacağım uçları da hallettikten sonra kafam karıştı tam deneme yapacaktım ki burada konuyu sormak ihitiyacı duydum. kart üzerinde role yok telsizlerde role göndermeye mandala basınca geçiyor mandaldan elimizi çekincede dinleme pozisyonuna geçiyor  diye düşündükten sonra şu sonuca vardım bu gönderebilir ama dinlemede sorun olur dedim. İlk defa bu konuyla ilgilendiğim için yazayım dedim. düşünce tarzım doğru ise burada bir role olması gerekmiyor mu. Gerekiyorsa bu devrenin şeması konusunda ve bağlantısı ile ilgili bilgisi olan arkadaş varsa yazarsa ve şemasını yayınlarsa  sevinirim. HERKEŞE SELAM 73.ler

Çevrimdışı TA3IW

Ynt: lineer yapımı hk.
« Yanıtla #1 : 28 Mart 2015, 03:58:24 »
Merhaba TA3CS.Aldığın kartın görüntüsünü ekler isen yardımcı olmaya çalışırız.73's

Çevrimdışı TA3CS

« Yanıtla #2 : 29 Mart 2015, 13:07:08 »
CEVAT BEY resimi  çektim ama burada bir türlü paylaşamadım biraz bilgisayar özürlüyüm yardımcı olursanız resmide yollaya bilirim

Çevrimdışı TA3CS

« Yanıtla #3 : 11 Nisan 2015, 22:11:50 »
[/img]

Çevrimdışı TA3GT

« Yanıtla #4 : 11 Nisan 2015, 23:03:57 »
Sayin hocam dvreye Rf siwiching yapman gerekiyor malzeme olarak  1 role (winder) olursa iyi olur
 3adet 1n 4148 di ot bc tipi npn transtor  2,2 direnc 1khm da olabilir 2,2 n  gibi bir kac ufak
malzemeden sonra tetikleme yaparsin Rf sinyaliyle tetiklemis olacaksin nette buna benzer basit
devreler var (RF siwiching) diye ara 73'ler umarim yardimci olmudumdur aklimdaku
malzemeleri yazdim yazinizi gorunce pratik kafadan cizdim

Çevrimdışı TA3GT

« Yanıtla #5 : 11 Nisan 2015, 23:37:16 »
size şemada ekleyim

Çevrimdışı TA3CS

« Yanıtla #6 : 19 Nisan 2015, 00:05:11 »
TAYLAN BEY YENİ GÖRDÜM ÇOK TEŞEKKÜRLER İLGİNİZE

Çevrimdışı TA3CS

« Yanıtla #7 : 24 Nisan 2015, 22:04:29 »
Şemadaki pa in ile pa out kafamı karıştırdı. bunlar nereye bağlanacak bilgi veren olursa sevinirim

Çevrimdışı TA3ALS

« Yanıtla #8 : 24 Nisan 2015, 23:27:27 »
Bu çıkış katı VHF gibi görünüyor. El telsizi için mi kullanmayı düşünüyorsunuz?