Gönderen Konu: röleler için ödenen para  (Okunma sayısı 543 defa)

Çevrimdışı TB3AU

röleler için ödenen para
« : 22 Şubat 2015, 08:34:27 »
herkese 73
arkadaşlar işletilen röle için bir yerlere para ödendiğini duydum doğrumu dur
eğer doğruysa böyle bir uygulamayı son derece yanlış buluyorum
kişisel fedakarlıklarla yapılan..ticari olmayan....kamu yararına olduğu..çalıştığı..kanundada kabul edilmiş olan bir hobi dir AMATÖR TELSİZCİLİK
o yüzden bırakın para almayı  yılda 1 olsun derneklerin il genel merkezlerine para vermek suretiyle daha devletin desteklemesi teşvik etmesi daha uygun olmazmı
benimle hem fikir olan amatörlüğe gönül vermiş tüm arkadaşlarımı bu konuda harekete geçmeye davet ediyorum....73

Çevrimdışı TA2OD

Ynt: röleler için ödenen para
« Yanıtla #1 : 22 Şubat 2015, 19:53:36 »
Senelik yüz tl gibi, bizim ruhsatımız 5 senelik olup 400  falan idi, son bir senemiz kaldı. Bizde düşüneceğiz bakalım.
ZONGULDAK KDZ EREĞLİ DEN 73.
ta2aoz@hotmail.com
https://picasaweb.google.com/home?hl=tr
AHMET ÖZER TEL-0531 623 9066

Çevrimdışı TA3BH

« Yanıtla #2 : 22 Şubat 2015, 20:41:22 »
Röle ücretleri yaklaşık yıllık 33,53 civarına denk geliyor. Bu ücret yenilemelerde alınan miktar. İlk defa kurulan röleler için ilk tesis ücreti de alınıyor.
Geniş bilgi için, 73 TA3BH

http://www.btk.gov.tr/elektronik_haberlesme_sektoru/spektrum_yonetimi/telsiz_ucret_tarifesi2015.pdf

Çevrimdışı TB3AU

« Yanıtla #3 : 23 Şubat 2015, 10:11:50 »
sembolik te olsa devlet rölelerden para almasın..amatör telsizciliği teşvik etsin desteklesin diyorum arkadaşlar.....hani biz kamu yararınaydık
ayrıca amatör telsizciler bu faaliyetlerinde ücret ödedikleri gibi ayriyeten kullandıkları cep telefonları için 2. defa her ay telsiz ücreti ödüyorlar..ortalık arap saçı gibi..devlet sürekli tahsil ediyor  bizlerde sembolik diyerek önemsemiyoruz ..hep bana olurmu diyorum yaani...........bence tüm amatörler bunu bir daha düşünsün diyorum bilmem mantıklımı

Çevrimdışı TA5SO

« Yanıtla #4 : 23 Şubat 2015, 12:12:53 »
biz yeni  uzattık süresini 5 yıllık 170 tl civarı btk dan

Çevrimdışı TB3AU

« Yanıtla #5 : 25 Şubat 2015, 09:34:30 »
tüm amatörler ve dernek vs yöneticileri arkadaşlarım !!!!
mâdem kamu yarârınayız sembolik vs demeyerek hep birlikte BİMER e ..BTK ya ULAŞTIRMA BAKANLIĞI na ve ulaşabildiğimiz MİLLET VEKİLLERİ ne amatör telsizciliğe ait tüm işlemlerden alınan (röleler,sınav ücretleri,amatör telsizcilerin cep telefonlarından alınan telsiz vergisi) ücretlerin teşvik amaçlı olarak kaldırılması için dilekçe yazalım..böylece gelecek nesil amatör telsizci kardeşlerimize destek olalım..ne dersiniz

Çevrimdışı TA2AD

« Yanıtla #6 : 25 Şubat 2015, 11:06:33 »
Bu BTK herkese farklı tarifemi uyarlıyor ?
Biz 2 röle için (VHF-UHF) beş yıllık 620TL ödedik :(
73  A. Şua TORTU 
Zonguldak KN51VL

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
  • BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR. 0506 053 27 68
« Yanıtla #7 : 25 Şubat 2015, 15:27:12 »
Rolelerden alınan paralar karşılığında amatöre ne gibi bir hizmet veriliyor
acaba bilen varsa dinleyelim.

Çevrimdışı TB3AU

« Yanıtla #8 : 28 Şubat 2015, 17:07:48 »
arkadaşlar konuya ilişkin örnek dilekçeyi yazmaya başladım
bitince buradan paylaşacağım
hep birlikte bu dilekçeyi BİMER e gönderelim
netice alabilirsek hepimiz için daha iyi olacak
beğenen arkadaşlar alıntı yaparak kullanabilirler...73

Çevrimdışı TA7R

« Yanıtla #9 : 28 Şubat 2015, 23:29:03 »
Eski Ulaştırma Bakanımız sn. Binali Yıldırım döneminde amatör camianın çok önemli sorunları ortadan kaldırıldı. İstasyon ruhsatnamesi , belge süreleri vs. vs. Sonuçda yaptığımız şey hobimizi icra etmektir, dünyanın hiç bir yerinde bedava hobi yok bazı giderleri göze almamız lazım. Açıkçası ben bakanlıkta olsam bu talebi haklı karşılamam. 73

Çevrimdışı TA3SA

« Yanıtla #10 : 02 Mart 2015, 01:18:49 »
Değerli arkadaşlar, 5 er yıllık periyotlarda ödediğimiz röle ruhsat harcı 2014 yılının bitmesiyle geldi çattı.. Bu harçlar, VHF rölelerde daha düşük, UHF rölerde daha fazla ödenmektedir. Biz iki adet VHF röle frekansı için 670.66 TL harcı bugün ödeyeceğiz. 
Ali KARABAŞ
de TA3SA      KN40LE
ta3sa@hotmail.com
Sözde değil, özde amatör ruh..Anlayana..!!!