Fazla kiloları ve göbeği olan, üstelik bu günlerde grip-larenjit-bronşit hastalıklarının hepsini aynı anda yaşamakta olan, ama buna rağmen DX çalışma ve DX ödülleri denince yerinde duramayıp zıp zıp zıplayan, DX leri ve ödülleri kapmaya doyamayan acar amatör arkadaşınız Mete TA3EP bildiriyor...
Geçen hafta aktif DX QSO çalışmalarına başlayışımın 2. yılını idrak ettim. Hala antensizim, anten yerine balkonda uzanan elektrik kablosunu kullanıyorum. Üstelik hala daha CW ve dijital modlarda çalışmaya başlayamadım. Kara şanzuman SSB modda çalışıyorum.
İşte tüm bu ahval ve şerait içerisinde iken bile vazgeçmiyorum. İtalyadır, Rusyadır, Almanyadır şudur budur demeden, ayrımcılık yapmadan önüme gelenle tam iki yıldır QSO yapıp biriktiriyorum ve bu QSO ların ezici çoğunluğu Avrupa ülkeleri ile olmakta. Bıktım bu Avrupadan demedim, propagasyon kötü demedim, balkonum dar, antenim dar demedim QSO yaptım. İşte şimdi bu QSO ların meyvelerini yiyorum, hem de tadını çıkara çıkara... Hiç acele etmiyorum, almaya hak kazandığım ödülleri yavaş yavaş alıyorum.
DARC a kafayı taktığımı ve dağıttığı çoğu ödülleri acımadan (!) toparlayacağımı söylemiştim. İşte sözümde durdum ve bugün bir DARC ödülü daha aldım.
Bugün menüdeki ödülümüzün adı "Europa Diplom" yani "Europa Award".
Bu ödülü almak için mümkün mertebe çok Avrupa ülkesi ile QSO yapmak lazım. Geriye dönük olarak 5 yıl süresi olan bir ödül bu. Band ve mod sınırlaması olmaksızın bir yıl başına yapılan her ülke QSO su 1 puan sayılmakta. Geriye dönük olarak 5 yıl içinde en az 100 puan toplayan ve tabii ki bunu DCL veya LoTW yoluyla teyit eden her amatöre bu ödül verilmekte. Bendeniz 2 yılda 163 puan toplamışım. DCL sitesinden ilgili bölümdeki puan hesabı tuşuna tıkladıktan sonra, müracaat tuşuna tıklıyorsunuz ve bir süre sonra DARC Europa ödül manageri Georg Tretow DL4SVA size emaille dönüş yaparak ödülü almaya hak kazandığınızı bildiriyor. Ödül bedeli olan 3 avroyu paypal üzerinden yatırdıktan sonra ödülünüzü alıyor ve bizimle paylaşıyorsunuz.