Ben o yazıyı , malum tartışma konusu ortaya çıktığında yazdım. Mehmet abiyi çok seviyor ve paylaşımlarını dikkatle takip ediyorum. Dediğim gibi daha ben çok yeniyim ancak bu işi doğru yapanlarla tanışmak benim şansım oldu.
TA5FA, TA1HZ, TA1CQ, TA1CR, TA1DE, TA2SR, TA2B, TA2OZD ( DD3SO ) ve daha çağrı işareti aklıma gelmeyen bir çok dostum, abim, arkadaşlarım, gerek bireysel gerekse dernekte bana çok yardımcı oldular. Ancak tabiki bende bu işi öğrenmek için biraz fazladan mesai ayırdım, geçmiş yazıları okudum, aynı hataları yapmamak için başkalarının hatalarından ders aldım ( anlatılan hikayelerle ).
Mehmet abiye cevap olarak Ömür ( TA3LL ) bir cevap yazmıştı. Bir tartışma olmuş ve ortam biraz gerilmişti. Ömürü tanırım çok iyi bir insandır ve iyi birde amatör, çok şaşırdım tartışmayı görünce ama sonradan öğrendim ki Ömür gerçekten çok uğraşmış TR de bir echolink odası kurmak için. Bazı şeylerle çok uğraşınca , o sizin çocuğunuz gibi oluyor ve ona laf gelsin istemiyorsunuz doğal olarak. Ancak gördüğüm kadarıyla Mehmet abinin ne demek istediğini şimdi anlamıştır Ömür. Bir anda kurduğu odadan ve yönetimden ayrıldı, cihazları satışa koydu. Muhtemelen klasik boş muhabbetten birisi onun üzerine geldi ve canı sıkıldı. Malesef günümüzde röledeki muhabbetler bu şekilde, mandalcılar, boş tartışmalar, geyik muhabbetleri, küfürler falan inanılmaz.
Mehmet abiyi de Ömürü de çok severim, inşallah ilerde barışır ve dost olursunuz.
İlk yazıyı niye yazdığıma gelince, o rölede bu şekil davranan arkadaşlar, havaya çıkıp birde HF de bu şekilde bizi temsil edeceklerse , çıkmasalar daha mı iyi sanki diye düşünerek yazdım.
Yoksa tabiki yeni insanlar yetişmeli, yoksa bir zaman sonra sizler bu işi bırakınca veya bırakmak zorunda kalınca, kim temsil edecek TA yı. Ben peşinizden geliyorum inşallah , ufak tefek hatalarla belki ama öğreniyoruz işte yavaş yavaş. En iyi öğrenme deneme yanılmadır bazen. Malesef elektronik bilgim hiç yok, bu benim en büyük eksim ama beni yıldırmaz. Gördüğüm herşeyi üretebilirim meslek icabı, Mehmet abinin çatıdaki Quad Loop gördüm ve aynı hafta oturup evde kendimde yaptım bir adet.
Bu arada burayı çok meşgul ediyor gibi olmayalım, konuyu başka bir bölüme de taşıyabiliriz. Ama TA5FA ve TA3EP in de görüşlerini merak ediyorum.
Saygılarımla,
73 de TA2OTT