Gönderen Konu: WAE Ödülünü kazandım  (Okunma sayısı 2776 defa)

Çevrimdışı TA3EP

WAE Ödülünü kazandım
« : 22 Şubat 2015, 19:31:11 »
DARC (Alman Amatör Telsizciler Derneği) nin vermiş olduğu WAE (Tüm Avrupa ile Çalıştı)  ödülünü kazandım. Aslında kazanalı bayağı oldu da, işten güçten bir türlü fırsat bulup müracaat edemiyordum, Almanlar titiz ve kuralcıdır, bir kez yanlış bir işlem yaparsam beni kara listeye alıp bir daha iplemezler diye çekiniyordum.

Nihayet nöbetsiz angarya görevsiz bir hafta sonum oldu ve her ayrıntıyı inceleyip müracaatımı yaptım. DARC tan yanıt çok çabuk geldi, ödül manageri Wolfgang DF8AA bir kaç saat içinde email ile dönerek 40 Avrupa ülkesi ile en az 100 ispatlanmış QSO yaptığımı ve 3. sınıf SSB (Fonie, phone) WAE diploması almaya hak kazandığımı söyledi. Formaliteler çabuk tamamlandı ve işte aldığım ödülü sizlerle paylaşıyorum.

Bildiğim kadarı ile, internet sonrası modern zamanlarda, bu diplomayı alan ilk Türk benim ve bununla gurur duyuyorum. Başka alan arkadaşlarımız varsa çıkıp ilan etmelerini bekliyorum. Yoksa sonsuza kadar benim bastığım havaları izlemekle yetinecekler :)

Ekteki ilk resim kazandığım diplomanın suretidir, ikinci resim de bu diplomanın nasıl alındığını anlatmaktadır. (Temsili olarak)

73
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA3EP

Ynt: WAE Ödülünü kazandım
« Yanıtla #1 : 22 Şubat 2015, 19:35:41 »
Balkon antenim ile almaya hak kazandığım tüm ödüller bununla sınırlı değil. Bunu daha bir çokları takip edecek. Peyderpey sırayla müracaat edip diğer ödüllerimi almaya ve sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Beni izlemeye devam ediniz.
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA5FA

« Yanıtla #2 : 22 Şubat 2015, 19:54:55 »
Ahmet Mete Bey tebrik ederim .

Çevrimdışı TA7R

« Yanıtla #3 : 22 Şubat 2015, 20:01:29 »
Tebrikler , başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim. 73

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #4 : 22 Şubat 2015, 20:33:06 »
Tebrikler  hocam  73.

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #5 : 22 Şubat 2015, 21:24:19 »
Tebrik ederim. Daha iyilerini kazanmanız dileği ile 73..
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #6 : 22 Şubat 2015, 22:08:35 »
Teşekkürler. Daha iyileri sizlerin olsun inşallah.

TA nın adını DARC ın sayfasına da yazdırmışım, mutluyum
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA1ZE

« Yanıtla #7 : 22 Şubat 2015, 22:50:49 »
hocam tebrikler.

Çevrimdışı TA0SI

« Yanıtla #8 : 23 Şubat 2015, 10:07:29 »

Tebikler hocam, hem de balkon anteni ile!, başarılarınızın devamı dileklerimle.

Çevrimdışı TA1DX

« Yanıtla #9 : 23 Şubat 2015, 12:40:18 »
Tebrikler..

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #10 : 23 Şubat 2015, 12:55:49 »
Atila bey sizi canı gönülden tebrik ediyor saygılarımı sunuyorum. Paylaşımınız için de ayrıca teşekkür ederim. Havamı söndürdünüz ama bizler de sizin 2011 de kazandığınız diplomayı bu şekilde öğrenmiş olduk, hep birlikte gurur duyduk ve mutlu olduk. Size uzun ve sağlıklı bir ömür diler, ayrıca başarılı çalışmalarınızın ve paylaşımlarınızın da devamını dilerim.

Meraklısına not: DARC bu diplomayı 3 sınıf olarak vermekte, en değerlisi 1. sınıf olanıdır.

3. sınıf WAE: 40 farklı ülke ve 100 QSO
2. sınıf WAE: 50 farklı ülke ve 150 QSO
1. sınıf WAE: 60 farklı ülke ve 200 QSO

gerektirmektedir. Burada ülkeden kasıt DX bölgesidir, ülkelerin bağımsız ülke olması gerekli değildir. (Örnek olarak: İngiltere, İskoçya ve Galler bölgesi amatörlükte farklı birer ülke sayılmaktadır. Oysa siyasal konjönktörde tek bir ülke olarak geçmektedirler.)
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA1DX

« Yanıtla #11 : 23 Şubat 2015, 13:08:18 »
Estağfurullah Ahmet Mete Bey, ne demek, ..Çalışınca oluyor.  Sizde çalıştınız ve başardınız.  Başarılarınızın devamını diliyorum..   73! Atila

Çevrimdışı TA1DX

« Yanıtla #12 : 23 Şubat 2015, 13:25:51 »
Ayrıca, WAE Awardın WAE TOP ve WAE TROPHY awardları da var,   

TOP için 300 puan gerekiyor ki siz benden şanslısınız, 80 veya 160 m deki her konfirme size 2 kat puan kazandırıyor.. :)

Selamlar, Atila, 73!

Çevrimdışı TA2NC

« Yanıtla #13 : 23 Şubat 2015, 13:54:47 »
Şöyle bir log programima baktim da. Sanirim ben de karsiliyor gibiyim.
Ama benim confirmationlarin bir kismi kart.. bir kismi eqsl. bir kismi qrz.com ustunde..
Digitalleri kabul ediyorlar mi acaba?

Çevrimdışı TA4CS

« Yanıtla #14 : 23 Şubat 2015, 14:10:21 »
   Ahmet Mete Bey tebrik ederim .
Aydın'dan 73.
Dürüstlük Pahalı Bir Mülktür Ucuz İnsanlarda Bulunmaz.
'' Okumazsan yerin şantiye; Dinlenmeden parmak.banma krem şantiye.''
EFELER-AYDIN
KM37WU
37° 50' 05'' N
27° 50' 22'' E

Çevrimdışı TA4CS

« Yanıtla #15 : 23 Şubat 2015, 14:12:23 »
 Atilla  Bey tebrik ederim .
Aydın'dan 73.
Dürüstlük Pahalı Bir Mülktür Ucuz İnsanlarda Bulunmaz.
'' Okumazsan yerin şantiye; Dinlenmeden parmak.banma krem şantiye.''
EFELER-AYDIN
KM37WU
37° 50' 05'' N
27° 50' 22'' E

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #16 : 23 Şubat 2015, 14:48:24 »
LOTW yi ve paper QSL i kabul ediyorlar, eqsl ile ilgili bilgiye rastlamadım. LoTW niz yeterli ise internetten Alman sitesine direkt yükleme yapar ve hemen başvuruda bulunabilirsiniz.

http://dcl.darc.de

adresine üye olursanız İngilizce veya Almanca olarak gerekli açıklamaları bulabilirsiniz. Ben zaten LoTW temelinde çalıştığım için ve paper QSL biriktirmediğim için fazla kasmadan işlemleri tamamladım. Paper QSL de kabul ediyorlar, ama nasıl olduğunu araştırmak gerek. eQSL hakkında ise hiç bilgiye rastlamadım.
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA5E

« Yanıtla #17 : 23 Şubat 2015, 14:50:31 »
Hayırlı olsun.

Çevrimdışı TA5FA

« Yanıtla #18 : 23 Şubat 2015, 15:27:30 »
Ahmet Mete Bey bir hedef daha sundunuz :)  Teşekkürler
LotW'den import gerçekten hoş bir durum  QSL checker lara iş düşmüyor ...

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #19 : 23 Şubat 2015, 15:49:15 »
Amatörlük sevgi ve ilgisi bitmediği sürece, hayal gücü tükenmediği sürece, çalışma ve başarma azmi var olduğu sürece, amatörlük yolunda hedefler hiç bitmez, birisi biter başka birisi başlar, siz yeter ki başarmak isteyin.

Dağarcığımda amatör camia ile paylaşılmak üzere hazırlanıp biriktirilen daha pek çok hedef ve amaç mevcuttur. Bunları paylaşmadan saklayıp öteki dünyaya götürecek halim yok, hepsini paylaşacağım ama hızlı gitmeye gerek yok, yavaş yavaş sindire sindire gidelim, bu arada ben de takip ettiğim konuları iyice öğrenmiş olurum. Beni izlemeye devam ediniz :)
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND