Gönderen Konu: SEA 330 HF Telsiz  (Okunma sayısı 432 defa)

Çevrimdışı TA2IMG

SEA 330 HF Telsiz
« : 18 Şubat 2015, 11:23:17 »
Değerli Arkadaşlar istasyonunda SEA 330 HF telsiz kullanan varmıdır ?

73,

Çevrimdışı TA1MC

Ynt: SEA 330 HF Telsiz
« Yanıtla #1 : 19 Şubat 2015, 00:40:33 »
Birkaç yıl çalıştığım gemide kullanmıştım öğrenmek istediğiniz nedir.
TA1MC
MURAT ÇOKLAR LOC:KN40HA
05075687965
ta1amc@hotmail.com

Çevrimdışı TA2IMG

« Yanıtla #2 : 19 Şubat 2015, 10:42:29 »
Sevgili Murat bey ilginiz öncelikle teşekkür ederim ;

Sea 330 cihazı açtığımda remote control ekranın da yazan frekans sürekli blink yapıyor, bu durumda klayve görev yapmaz hale geliyor, cihazda programsal bir problemmi yada elektronik bir arızamı var bunu araştırmaktayım, Ayrıca bu cihazı kullanmış birisi olarak performansı  hakkında yorumunuz ne olur ?

Sevgiler,

73,

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
  • BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR. 0506 053 27 68
« Yanıtla #3 : 19 Şubat 2015, 14:54:16 »
Mustafa bey acaba tuşların altındaki kontak noktalarında bir kirlenme bir oksitlenme olayımı mevcut,temizleme imkanınız varmı olmazsa eğer kafanın altındaki tuş takımlarının altını alkol veya benzeri temizlik malzemesi ile temizleyebilirseniz belki de bundan dolayı yapabilir denemekte fayda var zamanla bu bölge deniz suyu veya dış etkenlerden dolayı orjinal durumunu bozmuş olabilir temizleyebilirseniz belki düzelir.   

Çevrimdışı TA2IMG

« Yanıtla #4 : 19 Şubat 2015, 15:06:40 »
Hayati bey bilgi paylaşımı için teşekkür ederim, kontrol ünitesini söktüm klavyenin  arkası kapalı ve izolasyonlu olduğunu görünce bir sıkıntı olmayacağını düşünmüştüm ama öneriniz doğrultusunda bir işlem yapayım,

73,

Çevrimdışı TA1MC

« Yanıtla #5 : 20 Şubat 2015, 00:14:47 »
Remote kablosunda sıkıntı olduğunda ekran blink yapabiliyor bunun dışında cihazın kartlarından biri alınmış olabilir Çünki bu cihaz açılırken selftest ile kendini test eder bir sorun bulursa ekran blink hale gelir ,operatör paneli su geçirmezdir dolayısı ile tuşlarda delinme yoksa sorun olmaz diye düşünüyorum,performansına gelince 300 watt çıkış gücü ile güzel bir HF ssb sahibi olmuşsunuz
tek dezavantajı 24 volt besleme ile çalışması 19 ampere yakın bir akım çekecektir güçlü bir power supply kullanmanız gerekiyor, alış hassasiyeti amatör bandlarda değişmiyor en azından ben hissedemedim servis manual mevcut isterseniz mailinize gönderebilirim.
TA1MC
MURAT ÇOKLAR LOC:KN40HA
05075687965
ta1amc@hotmail.com

Çevrimdışı TA2IMG

« Yanıtla #6 : 20 Şubat 2015, 14:40:45 »
Sevgili Murat bey verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim ;

Cihazın ana ünitede sorun yok gözüküyor, cihaz ilk açılışta test den geçiyor ve 2182 MHz de blink yapmaya başlıyor, bazen klavye çalışmaya başlıyor ve alarm tuşuna bastığımda Bird 43 de 300 Watt okuyorum, klavyede  veya o hatta bir sorun gözüküyor, üretici firma ile yazıştım muhtemel bir fikir vereceklerdir, internetten  iki adet manuel indirdim muhtemel sizdeki ile aynıdır, gelişmeleri sizlerle paylaşacağım,

73,

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
« Yanıtla #7 : 20 Şubat 2015, 23:50:32 »
mustafa bey cihazı kontrol paneline cihaza bağlayan kabloda sıkıntı olabilirmi kopuk veya temassızlık gibi bir durum.isterseniz aynı bağlantı konnekterleri ni temin edebilirseniz başka bir kontrol kablosu yapın öyle de deneyebilirsiniz mutlaka bir temassızlık var gibi benim tahminim
böyle bir şey rs 232 lerde başıma gelmişti pinlerden bir tanesi çok kalitesiz bir pin idi.lehim yaptığım halde geçirgenlik yapmıyordu değiştirdim aynı bağlantıyı başka bir rs 232 de yaptım normal çalışmıştı. böyle bir şey olabilirmi diye düşünüyorum.

Çevrimdışı TA2IMG

« Yanıtla #8 : 21 Şubat 2015, 11:28:58 »
Sevgili Hayati Bey ;

Sea 330 firması ile yazıştık, muhtemel problemleri ve çözüm yollarını gösteren doküman gönderdiler, işi kolayladık gibi :)

73,

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
« Yanıtla #9 : 05 Mart 2015, 12:05:42 »
Mustafa bey bu cihazları bilemiyorum ama aklıma geleni de size bildireyim dedim kontrol unitesinde hafıza pili varmı bir kontrol edin eğer pil lityum iyon pil olabilir varsa muhtemelen lityum iyondur.kontrol edin pil eskimiş böylece diğer bazı kısımların kontrol edilmesi imkansız hale gelmiş olabilir. zaten servis kitablarında sizde bilirsiniz bu piller cihaz çalıştırılmaya başladıktan sonra 4 yıl içerisinde pillerin değiştirilmesi gibi bir ikaz vermiştir. en azından bazı başka modellerde bu bilgiyi gördüm şöyle düşünmekte fayda var bu cihaz aktif olduğu dönemlerde bu piller çalışıyordu daha sonra piller değiştirilmedi.ve öylece kullanıldı. sonra cihaz servis dışı kaldı birde o şekilde uzun zaman bekledi yani pil varsa mutlaka bitmiştir. onu bir kontrol edin varsa böyle bir pil onu değiştirin bakalamı ne sonuc alacaksınız kolay gelsin