@Mustafa bey ,çok teşekkür ederim,konu hakkında picprojede Ipek rumuzlu hocamın (kimden bir şey öğrendiysem hocamdır) uyarısı şöyle "not,köprü diyot için diyot seçimi yapar iken diyotların 60...100voltu geçmemesine dikkat edin.
piyada 1000 volt 35 amper diyodlar var genelde bunlar popular olmuş ,fakat yüksek voltajlı diyodların PIV akımları düşük voltajda berbat,diyot başına üstünde 3 volttan fazla gerilim düşümü tespit ettim." Ben teknik olarak izah edemem ama daha önce de karşılaştığım bazı devrelerden gereğinden yüksek voltaj diyot hatta kondansatör kullanmamam gerektiğini düşünüyorum. 100 A 100V da çok aradım yok . Çok memnun olduğum bir 20A güç kaynağım var , thristör korumalı o da . Onda KPC50 kullanmıştım 50 amp. geçen durduk yere yandı , aşırı yük falan da uygulamadım hatta sağlam kapattım , bozuk açtım da diyebilirim. Allahtan telsize zarar vermedi , enteresan olanı başka arızalı eleman da yok , köprüyü değiştirdim çalıştı. Dendiği gibi bunların çoğu patates olamalı ...
@Yüksel bey çok teşekkür ederim. Diyotların sadece katodda vida olduğunu sanıyordum , bu çok iyi oldu , eğer anot da vidalı bulabilirsem , epeyce bir sorunumu çözmüş olurum , tavsiyeleriniz gibi yapacağım.
Yazan okuyan herkese selam ve saygılar .