Gönderen Konu: Anten kulesi/borusu  (Okunma sayısı 225 defa)

Çevrimdışı TA2NC

Anten kulesi/borusu
« : 28 Ocak 2015, 10:18:58 »
Merhaba, Yeni yaptigim hex beam anteni monte etmek icin catima bir anten kulesi dikmeyi dusunuyorum.
Daha dogrusu kule degil, hafif olmasi acisindan aluminyum alasim 6 metre bir boru gergi-destekle yeterli olur gibi dusunmekteyim.
Fikirlerinizi almak istedim. Malum hex gayet hafif bir anten. Sorun cikarir mi?
Hurdalikta zamaninda milletin kapistigi kulelerden alabilmis olsaydim cok daha iyi olurdu sanirim ama eldeki imkanlar simdilik bu :))

Çevrimdışı TA1LSE

Ynt: Anten kulesi/borusu
« Yanıtla #1 : 28 Ocak 2015, 10:41:07 »
İyi günler,

Ben anteni yükseltmek için alüminyum 40'lık küpeşte dikme borusu kullandım. Normal alüminyum boruya göre daha mukavemetli bir boru. 1 boy (6mt.) olarak satılmakta ve tam boyun esneme çapı 27cm (13,5 sağ, 13,5 sol olarak) gergi kullanırsan dimdik durur.

Birde bu ürünün kare profil olanı var onun esnemesi daha az. Şimdiden kolay gelsin.

Düzeltme : imla hatası ve eksik harf

Çevrimdışı TA2NC

« Yanıtla #2 : 28 Ocak 2015, 10:58:49 »
Merhaba benim de aklimda olan kupeste borusu.
Muhtemelen 2ser metrelik parcalar halinde alip saplamalar ile birbirine eklemem gerekecek gibi duruyor.
Yoksa tasimasi zor olacak :))
Bu sekilde tecrube etmis birinin olmasi guzel.
Tesekkur ederim.

Çevrimdışı TA1LSE

« Yanıtla #3 : 28 Ocak 2015, 11:34:24 »
Bende mukavemeti arttırmak amacı ile 2'şer mt olarak kestim. Bağlantı yerlerine 45lik demir boru geçirerek herbir taraftan 2'şer delik deldim ve civata somunla sabitledim. Bağlantı için kullandığım demir boruya kaynakçıda 3 adet de halka kaynattım. Bu şekilde halkalar yardımı ile de gergileri bağladım.

Şimdiden kolay gelsin. Umarım istediğin gibi olur.

Çevrimdışı TA3D_SK

« Yanıtla #4 : 28 Ocak 2015, 13:33:55 »
Oguzhan Bey,
mukavemet ve hafiflik acisindan ince etli krom boruyu tercih ederim 6 metre boy dis cap yalkasik 50 mm ve et kalinligi sanirim 1-1.5 mm.
gergi için kaynak filan gerekmez ben butun direklerimin gergilerinde kaldiki istasyonumda 18 metre yüksekliğinde 2 inch borudan yapilma 3 yerinden 4 tarafdan 3 mm celik tel ile gerdim. Gerektiginde defalarca gergilerime güvendiğimden en tepeye rahatlıkla cikarim.

Size tavsiyem hirdavatcilarda M8 Eye Bolt larin dişi pasolu olanlari vardir. bir metrelik M8 Pasolu tij aldiginizda capraz olarak 8mm delik delerek tijlerin boyunu  borunun disina cikacak sekilde  kesip, Eye boltlari bu tijlere pasolayiniz iste size sahane bir gergi oldu bitti.
Fiyat olarak 2 inch  galzvanizli boru, yaklasik 2 inch krom boru ve 2 inch Aluminyum boru fiyatlari ayni, yaklasik 100 TL civarinda.
Eye boltlar ve tijler ise Yaklasik 5 TLdir.
klay gelsin
selamlar
yasar gocet
TA3D

Çevrimdışı TA1BT

« Yanıtla #5 : 29 Ocak 2015, 08:19:29 »
Oğuzhan Bey;
Truss denen, sahne yapımında kullanılan kuleler var. Bir incelemenizi öneririm - ikinci el fiyatları uygun olabilir. Elektrikli lift veya makaralı kaldıraç bile monte edilebiliyor.
"Having a radio doesn't make you a communicator any more than having a guitar makes you a musician"
--Apologies to Jeff Cooper

Çevrimdışı TA2NC

« Yanıtla #6 : 30 Ocak 2015, 10:37:08 »
Valla fikirler icin tesekkurler..
Burak bey, sahne kulesi fikri iyi gibi . Ama kolay kolay temin etmek aramak bulmak falan zor. Bu haftasonu hazir havalar da guzelken hex'i catiya koyayim artik diyorum.

Yasar bey, krom iyi fikir gibi geldi.Hic dusunmemistim. Sizdeki yapi kule seklinde mi oldu? Nasil tirmaniyorsunuz o kismini cozemedim :)))
Aslinda bahsettiginiz tijlerden yeterince alinip boruya basamak seklinde baglanabilir diye dusunuyorum.
Neyse bunlar ileride yavas yavas olacak seyler.
Bu haftasonu ilk mast'i dikip komsulardan gelecek tepkileri bir olceyim :)