Gönderen Konu: ALIEXPRESS'TEN ALIŞVERİŞ  (Okunma sayısı 282 defa)

Çevrimdışı TB1BPF

ALIEXPRESS'TEN ALIŞVERİŞ
« : 24 Ocak 2015, 08:53:52 »
ARKADAŞLAR ALİEXPRESTEN ALIŞ VERİŞ YAPARKEN DİKKATLİ ALIVERİŞ YAPIN BEN 1ADET PUXİNG PX888K DUALBAN ELCİHAZI ŞİPARİŞİ VERDİRDİM ARKADAŞA 10.17EKİM AYINDA NE GARİPTİRKİ ÜRÜNÜM GELMEDİ 60GÜN SÜRE DİYE BEKLEDİK 60GÜN OLDU GELMEDİ BUGÜNLEN SÜRE TAM 90GÜNÜ GECTİ BUNU ALİEXPERSE BİLDİRDİK SATAN KİŞİYİ BİZİMLEN SANKİ DALGA GECERKİ ÜRÜNÜZ GELİR DİYE DALGA GECTİLER HEM PARAMI İYADE ETMEDİLER HEMDE CİHAZI SATAN KİŞİDEN KÜFÜR YEDİK MADUR BEN OLAMAMA RAGMEN KENDİLERİNİ HAKLI CIKARDILR BU KOYU PAYLAŞMAK İSTEDİM SİZİNLE  AŞAGIDAKİ LİNKTEDE BANA GÖNDERİ KODUN GÖNDEREN KİŞİ HALA CİHAZ ORTADA YOK SİZDE ALI VERİŞ YAPARKEN BENİM GİBİ MAGDUR OLABİLİRSİNİZ ONUN İCİN ALIŞ VERİŞ YAPARKEN DİKKATLİ OLUN SİZDE MAGDUR OLABİLİRSİNİZ.

GÖNDERİNİN HAREKETLERİ

SIRA    TARİH    SAAT    İŞLEM TÜRÜ    AÇIKLAMA    İŞLEMİ YAPAN
    PTT İŞYERİ    İLÇE    İL
    1    22/11/2014    10:55:00    Gonderi musteriden alinmistir    Receive item from customer (Otb)    -    -    CHINA (Yurt Disi)
« Son Düzenleme: 27 Ocak 2015, 08:44:02 Gönderen: TA8A »

Çevrimdışı TA2KW

Ynt: ALİEXPERSTEN ALI VERİŞ
« Yanıtla #1 : 24 Ocak 2015, 10:08:16 »
geçmiş olsun, bu kadar sahtekarın toplandığı bir yer bence :)

ayrıca artık yazılarınızı "KÜÇÜK" harf ile yazmanızı rica edeceğim,  hani önceden de söylemiştim tekrardan anlatmak istemiyorum :)

73
TC Yalova TEKNO Merkez. CH 27.915 USB

Çevrimdışı TA5SO

« Yanıtla #2 : 24 Ocak 2015, 10:43:29 »
hem sahtesini gönderiyorlar  hemde sahtekarlar gecende bende baofeng aldım ama pil yerine  pil kutusu koymuşlar birde puxın 888k aldım  cihaz geldi sahtesi geldi iç yazılımı tamamen  farklı birde 9 watt yazmışlar ayrıca üzerindeki tuşlarda enter ve esc/m tuşları yok bana 5 tone özelligi gerekti ama iç yazılımı farklı oldugundan  o özellikte yok anlayacagınız sahteside çok .ucuz etin yahnisi olmaz der atalar  bildik yerden almalı ve fiatıda varsın  10 dolar fazla olsun  ödemeyi paypaldandan  olsun  bak  bakalım  o zaman  paran nasıl güvencede TA5ISA 73

Çevrimdışı TA7R

« Yanıtla #3 : 24 Ocak 2015, 11:34:42 »
Arkadaşlar Paypal ödemesi kabul etmeyen yerden alış veriş yapmayın. Ben de aradığm bir çok ürünü aliexpreste bulmama rağmen sırf paypal yok diye sipariş vermedim. Biliyorsunuz siparişiniz gelmediyse (özellikle registered mail - post tracking number ,talep edin)  Paypala dava açıyorsunuz , satıcı ürünün size ulaştığını ispat edemezse tıpış tıpış parayı geri ödüyor.Ebay çok daha güvenli hem paypal var hem de kendi müşteri koruma programları var , ebay üzerinden de dava açabiliyorsunuz. Çok yeni bir olay , bir kaç gün önce neticelendi . Oto ayna yerine takılan bir monitör aldım , 30 dolar civarı idi , posta takip numaralı da değil, bunu atladım. Satıcı 5 gün sonra gönderdik diye yazdı , bir ay bekledim gelen yok, ebay üzerinden dava açıp malım gelmedi diye yazdım , satıcı bana cevap yazdı , "sizi inceledik iyi bir müşteri imişsiniz size bir adet daha gönderiyoruz eğer kabul ederseniz , eğer ikisi de gelirse birini almazsınız o bize geri gelir .." kabul ettim . Ancak ebay davasını sürekli tazelemek bişeyler yazmak zorundasınız , 3-5 günde bir , "bekliyorum ,gelen giden yok" gibilerinden bişeyler yazdım ,satıcı da bunları cevaplıyordu . Satıcı bu ay sonuna kadar süre istemişti , en son bu pazartesi tekrar "gelmedi ,bekliyorum" diye yazdım. Satıcı bu defa dalga geçti ve "beklediğin için çok teşekkür ederiz" yazdı . Ebay o gün davayı askıya aldı , ben korktum ki bir eksiklik yapıp davayı kaybettik diye ama meğer incelemeye almışlar , bir gün sonra satıcı bana ödememi iade etti , paypal hesabıma . Tabi bu kararı Ebay verdi ve uygulattı , yazılanları inceledikten sonra  , adamın üç kağıtçı olduğunu anladı . !0 kişiden 4 ü itiraz edemese veya davayı açmasına rağmen takip etdemese herifler satmadıkları malın parasını cep yapacaklar hesap bu . Ama ebay ve paypal güvencesi ve sizin takibiniz böyle kötü niyetli adamlara fırsat vermiyor.
Dolandırılan arkadaşa geçmiş olsun ,canı sağ olsun , 73 ..

Not : Kendi kendime aldığım güvenlik önlemlerinden biri de kredi kartı numaramı sadece paypala yazmıştım. Kredi kartımı sürekli telefon ve internet üzerinden kullanıma "kapalı" tutuyorum , paypal ödemesi gereken durumlarda , bankaya bağlanıp , kartı açıyorum ödemeden hemen sonra tekrar kapatıyorum. Bazı yerel alışverişler için de sanal kart.
« Son Düzenleme: 24 Ocak 2015, 11:43:32 Gönderen: TA7R »

Çevrimdışı TA4HI

« Yanıtla #4 : 26 Ocak 2015, 00:13:21 »
Merhaba  kredi kartınızı  açıp  kapatmaniza gerek yok tu r ben sekiz senedir paypal kullaniyorum bir sıkıntı olmadı paypal sisteminde satıcı kredi kartı numarasini bilmezve dünyanın en güvenli  alış veriş sistemi 73ler

Çevrimdışı TA1ICA

« Yanıtla #5 : 27 Ocak 2015, 08:41:04 »
Yaklaşık 15 yıldır Amazon, Ebay, Aliexpress ve diğer bilimum internet sitelerinden yüzlerce alışveriş yaptım, şu ana kadar kaybolan veya gelmeyen bir ürünüm olmadı. Dikkat ettiğim noktalar şunlar:

1- İstediğim ürünü aratır ve çıkan listeden insanların en çok alışveriş yaptığı ve puan verdiği güvenilir satıcıları tercih ederim. Diğerlerinden biraz pahalı olsa da bu kararım değişmez.
2- Alışveriş rakamım asla 70 USD'yi geçmez. Geçecekse birkaç pakete bölerim. Hatta riski azaltma adına her bölünmüş paketi de farklı yerlerden sipariş edebilirim.
3- Ödeme için her zaman PayPal kullanırım. Paypal'e tanımladığım sanal kartta alışveriş yapmadığım zaman limit olmaz.
4- Alışveriş yaptığım yerlere iş bittikten sonra olumlu yorumlarımı iletirim. Onlar da benim hakkımda olumlu yorum giriyorlar. Bu, bir sonraki alışverişte satıcının size bakışını etkiliyor. Bence önemli.
5- 70 USD'yi geçmesi gereken alışverişlerde çok pahalı olsa da aracı firma (örnek amerikadaniste.com) kullanırım. Onlar olabilecek gümrük sorunlarına da müdahele edebilirler. Gönderi ücretleri en az 28 USD ama ben değdiğini düşünüyorum. MFJ-259 gibi bir cihaz bana o şekilde sorunsuz geldi.

Kötü niyetli satıcı her yerde vardır, olabildiğince onlardan kaçınmak gerek.

73

Arslan Coşkun, TA1ICA

Çevrimdışı TA2CR

Ynt: ALIEXPRESS'TEN ALIŞVERİŞ
« Yanıtla #6 : 27 Ocak 2015, 08:49:38 »
bende sıkıntı yaşamadım ama aksilik olmayacak diye de bir şey yok olabilir...

Çevrimdışı TA1JA

« Yanıtla #7 : 27 Ocak 2015, 10:17:31 »
Çok uzun süredir paypal ve sanal kart kullanıyorum, alışveriş sitesi veya satıcı ile hiç sorun yaşamadım.
Yalnız, son aylarda ptt gönderileri geç gelmeye ve kaybolmaya başladı.
Yunanistan'dan aldığım toroidler gelmedi, tekrar gönderdi, 1 ay olacak o da gelmedi.
DDS aldım, o da kayıp.

Takip numarasız alış veriş yapmamak lazım artık... 

Çevrimdışı TA1ICA

« Yanıtla #8 : 27 Ocak 2015, 11:32:26 »
Aksilik mutlaka olabilir, gönderi tutarı maksimum 70 USD olduğu için aksilik olsa da çok kafaya takmam aslında. Neticede Türkiye'de olmayan veya çok yüksek fiyatlarla satılan bir şeyi almaya çalışıyorum. Bunların hepsinin Türkiye'de olduğunu ve iç piyasadan temin etmek için gerekli toplam parayı düşündüğümde yurtdışından alımlarımın üçte biri kaybolsa bile, bunun beni rahatsız etmeyeceğini değerlendiriyorum.

73