Arkadaşlar Paypal ödemesi kabul etmeyen yerden alış veriş yapmayın. Ben de aradığm bir çok ürünü aliexpreste bulmama rağmen sırf paypal yok diye sipariş vermedim. Biliyorsunuz siparişiniz gelmediyse (özellikle registered mail - post tracking number ,talep edin) Paypala dava açıyorsunuz , satıcı ürünün size ulaştığını ispat edemezse tıpış tıpış parayı geri ödüyor.Ebay çok daha güvenli hem paypal var hem de kendi müşteri koruma programları var , ebay üzerinden de dava açabiliyorsunuz. Çok yeni bir olay , bir kaç gün önce neticelendi . Oto ayna yerine takılan bir monitör aldım , 30 dolar civarı idi , posta takip numaralı da değil, bunu atladım. Satıcı 5 gün sonra gönderdik diye yazdı , bir ay bekledim gelen yok, ebay üzerinden dava açıp malım gelmedi diye yazdım , satıcı bana cevap yazdı , "sizi inceledik iyi bir müşteri imişsiniz size bir adet daha gönderiyoruz eğer kabul ederseniz , eğer ikisi de gelirse birini almazsınız o bize geri gelir .." kabul ettim . Ancak ebay davasını sürekli tazelemek bişeyler yazmak zorundasınız , 3-5 günde bir , "bekliyorum ,gelen giden yok" gibilerinden bişeyler yazdım ,satıcı da bunları cevaplıyordu . Satıcı bu ay sonuna kadar süre istemişti , en son bu pazartesi tekrar "gelmedi ,bekliyorum" diye yazdım. Satıcı bu defa dalga geçti ve "beklediğin için çok teşekkür ederiz" yazdı . Ebay o gün davayı askıya aldı , ben korktum ki bir eksiklik yapıp davayı kaybettik diye ama meğer incelemeye almışlar , bir gün sonra satıcı bana ödememi iade etti , paypal hesabıma . Tabi bu kararı Ebay verdi ve uygulattı , yazılanları inceledikten sonra , adamın üç kağıtçı olduğunu anladı . !0 kişiden 4 ü itiraz edemese veya davayı açmasına rağmen takip etdemese herifler satmadıkları malın parasını cep yapacaklar hesap bu . Ama ebay ve paypal güvencesi ve sizin takibiniz böyle kötü niyetli adamlara fırsat vermiyor.
Dolandırılan arkadaşa geçmiş olsun ,canı sağ olsun , 73 ..
Not : Kendi kendime aldığım güvenlik önlemlerinden biri de kredi kartı numaramı sadece paypala yazmıştım. Kredi kartımı sürekli telefon ve internet üzerinden kullanıma "kapalı" tutuyorum , paypal ödemesi gereken durumlarda , bankaya bağlanıp , kartı açıyorum ödemeden hemen sonra tekrar kapatıyorum. Bazı yerel alışverişler için de sanal kart.