Gönderen Konu: Hf bandlarda hoparlöre sarkma  (Okunma sayısı 327 defa)

Çevrimdışı TA2ABX

Hf bandlarda hoparlöre sarkma
« : 13 Ocak 2015, 17:37:38 »
Merhaba ft857 cihazımla 0-30 mhz bandlarda çalışıyorum cihaz çıkışına ekstra eski tip ekolizer ve hoparlör bağladım.mikrofona konuştuğumdahoparlörden de kendi sesim geliyor nasıl önleyebilirim acaba. Teşekkürler.

Çevrimdışı TA3EN

Ynt: Hf bandlarda hoparlöre sarkma
« Yanıtla #1 : 13 Ocak 2015, 23:48:27 »
           Barış bey merhaba,
           Ekolayzere bağlanan giriş kablosunu mümkün olduğu kadar kısa olsun. Hatta giriş kablosunun ekolayzere girişine yakın yerine troid (yüzük) biçimde takılabilir. Telsiz ile ekolayzerin şaselerini birbiriyle irtibatlayın ve topraklayın. Hatta hoparlör kablolarını da kısa tutun. Coaks kablo kullanmayı deneyin. İnşallah başarırsınız.
            Kolay gelsin....

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #2 : 14 Ocak 2015, 09:00:37 »
Barış Bey,

Ana sayfada arama kutucuğuna enterferans yazarak bulduğum http://www.telsizciler.org/index.php/topic,16455.0.html adresindeki mesajların size yardımcı olacağını düşünüyorum.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA2B

« Yanıtla #3 : 14 Ocak 2015, 14:05:15 »
merhaba cihazınınız menü kısmında  MON - MONITOR   gibi  ses   geri dinleme  özelliğini OFF konumuna getirmeniz gerekir, 73
73, Bulent Karadas - TA2B
Qrz - Dx Yardımcı  
Cep.Tel: 05051080808

Çevrimdışı TA3IHD

« Yanıtla #4 : 15 Ocak 2015, 10:28:51 »
Herşeye rağmen yinede sesi kesemezseniz benim yaptığım uygulamayı yapabilirsiniz. O da şu: mikrofon mandalından bir uç alıp veya RF anten çıkışından 2p veya 10p kondansatör ile çıkış alıp bir 12 veya 5V luk bir mini röleyi tetikliyeceksiniz.
Röle kontakları hoparlör kablosuna bağlanacaktır. Dinlemede hoparlör kontağa bağlı olup çalışacak, mandala basınca kontaklar yer değiştireceği için hoparlör devre dışı kalacaktır ve dolayısıyla ses duyulmayacaktır.
RF sinyalin AF yi etkilemesi mümkün olabiliyor. Bence bu bir arıza değil, bir ekranlama eksiği.
Ben bazı cihazlarda bu sistemi uyguluyorum. 73
Not: Eğer Ses sizin cihazınızın hoparlöründen çıkıyorsa.
« Son Düzenleme: 15 Ocak 2015, 10:41:16 Gönderen: TA3IHD »

Çevrimdışı TA2ABX

« Yanıtla #5 : 16 Ocak 2015, 14:33:19 »
Değerli Vaktinizi ayırıp yardımcı oldunuz.Hepinize çok teşekkür ederim bilgiler için.

Çevrimdışı TA3EN

« Yanıtla #6 : 21 Ocak 2015, 10:03:39 »
Sorunu çözdünüz mü? Çözdüyseniz bilelim de herkese tecrübe olsun , paylaşalım.
Kolay gelsin...