Gönderen Konu: ıcom m710 ıtu ve user frekanslar  (Okunma sayısı 630 defa)

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
  • BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR. 0506 053 27 68
Ynt: ıcom m710 ıtu ve user frekanslar
« Yanıtla #20 : 13 Ocak 2015, 09:12:00 »
Uğur hocam bir kaç gündür işlerim vardı takip edememiştim maşallah yine yapacağının en iyisini yapmışsın tebrik ediyorum ingilizce ex 1726 EXE dosyasını türkçeye çevirmişsin dosyayı indirdim üzerinde çalışma fırsatım olmadı en kısa zamanda olumlu yönlerini ve olumsuz yönlerini yazacağım
uğur bunu şimdiye kadar ingilizce metin olarak takip ediyorduk bundan sonra türkçe olarak çalışma imkanımız olacaktır. seni bilgilendireceğim
ayrıca şunu belirmek isterim uğur hocam mademki yazılım konusunda bilgin var e sen niye gp 300 gm 300 gibi profesyonel cihazların exe dosyalarını türkçeye çevirmiyorsun bak böyle çalışmalar yaparsan amatör camiaya çok büyük katkı yaparsın sen de bilirsin bu cihazları çok çeşitli yerler kullandıktan sonra heke ayırıyorlar hiç olmazsa arkadaşlarımız bu cihazlardan temin ettikten sonra türkçe olarak proğramlarına ulaşma imkanı olur
bence çok büyük bir hizmet olur.belki diyeceksinki bunda ne var ingilizce olsa bile arkadaşlar zaten proğramlarını yapıyorlar hiç gerek yok diyebilirsin
ama birde hiç bilmeyen kaynağa da ulaşamayan yeni radyo amatörü arkadaşlarımız var bir proğram için aşındırmadığı kapı yok yardım etmek isteyen arkadaşlarımız mutlaka var onlar için bir şey demiyorum onlar ellerinden geleni esirgemiyorlar ama birde bu olayları ticari menfaate çevirenler var hiç olmazsa onların eline düşmezler bir cihaz proğram yapıyor ver şu kadar para diyenleri bilirsin işi gücü para biraz bilgiye ulaşmış bundan yarar sağlamaya çalışanlar var bunları bilirsin uğur hocam yaptığın ve yapacağın çalışmalarda başarılar diliyorum amatör ruh demekki böyle bir şey zaten bu amatör ruh ve bu istek olmazsa olduğumuz yerde çakılır kalırız.tamam yeri geldiğinde insanlar emeğinin karşılığını almak durumundalar buna sözüm yok ama karşısındaki insanı hiç bir şey bilmeyen bir kişi olarak görüp faydalanmak istifade etmek isteyenler yokmu illaki var,değerli paylaşımları ile arkadaşlarımız ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar diğer arkadaşlarımızı bilgilendirmeye çalışıyorlar yine onları da tebrik ediyorum bilgi bilgidir. uğur çalışma için tekrar teşekkürler olumlu olumsuz tesbit ettiğim yerleri sana bildiririm hayırlı çalışmalar dilerim 

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
« Yanıtla #21 : 13 Ocak 2015, 10:28:54 »
uğur eksiklik ITU 12 MHZ Yİ 10 mhz ye itu 22 mhz yi 21 mhz ye çekmek gerekiyor sıkıntı burada var diğerleri normal tabloyu aşağıya gönderiyorum dikkat edersen orada 10 mhz ve 21 mhz başlangıçları yok.iyi çalışmalar

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
« Yanıtla #22 : 15 Ocak 2015, 00:46:34 »
en son düzenlenmiş hali amatör frekanslar ITU frekans aralığında yazılabilmektedir.

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
« Yanıtla #23 : 15 Ocak 2015, 01:42:16 »
en son olarak amatör frekansları kabul eder hali bu cihazı kullananlar bu dosyayı cihazlarına yazarlarsa
ITU simplex frekanslarda amatör frekanslara açılmış oldu 

« Son Düzenleme: 15 Ocak 2015, 01:52:55 Gönderen: TA2VW »

Çevrimdışı TA3D_SK

« Yanıtla #24 : 15 Ocak 2015, 02:23:29 »
Degerli Radyo amatörü arkadsalarim...

Eger ICOM M710 un problemlerini cozebiliyorsaniz..

Izmir Aliaga Hurdaliginda Oldukça iyi sartlarda (Dis gorunus) onlarca Icom M710 ve JRJ HF ekipmanlari

uygun fiyatlarla mevcutdur.
sadece bilgi içindir.

saygilarimla

yasar GOCET

BY/ TA3D

Çevrimdışı TA3ALL

« Yanıtla #25 : 15 Ocak 2015, 08:32:53 »
Yasar bey merhaba

İzmir Aliağa hurdalığından istediğimiz zaman bir veya birkaç tane alabiliyormuyuz, bu konu hakkında bilginiz varmıdır?

73.

Çevrimdışı TA3D_SK

« Yanıtla #26 : 15 Ocak 2015, 10:32:51 »
Alpaslan Bey,
cumartesi dahil istediğiniz zaman gidip görebilirsiniz.
tonlarca da vertical antenler mevcut.
selam ve sevgilerimle
yasar gocet
BY/TA3D

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
« Yanıtla #27 : 15 Ocak 2015, 23:09:13 »
Yaşar bey ilgi ve alakanız için teşekkürler
cihazların şöyle problemleri olabiliyor problemde sayılmaz aslında
kullanıldıkları yer itibariyla lsb mode kapalı olabiliyor veya başka bir mode muhtemelen bu emisyon tipinde kullanıldıkları yerlerde ihtiyaç olmadığı için proğramla kapatılıyor oparatörde bu mode lerle uğraşmak zorunda kalmıyor bu problem değil cihazın proğramı ile kapalı olan mode aktif duruma getirilebiliyor şimdiye kadar ITU siplex olarak tabir edilen frekanslarda amatör frekanslar olmadığı için daha doğrusu frekans tahdidine tabi tutulduğundan itu simplex frekanslarda amatör frekanslar yazılamıyordu bu sorunda çözüldü cihazın yapılandırılması tamamen amatör band planına göre yapılandırıldı. zaten mevcut olan 160 adet kanalı kullanıcı tarafından lazım olan frekanslar elle yazılıp hafızasına alınıyordu.
son yapılandırma ile müsade edilmeyen ITU frekansları da amatör band kapsamına alındı.150 watlık güçleri ile hatta trimeri ile biraz daha açılarak çıkış güçü 180 wata kadar çıkarılabiliyor tek sıkıntısı VFO nun amatör bandlara göre olmaması bu da çok dikkate alınacak bir husus değil hafızasındaki frekanslar çok fazla bile gelebiliyor.arkadaşlarımızın bilgisine yine temin eden arkadaşların bu cihazın proğramı olan EX 1726 ve proğram aparatı opc 478 i yapmaları gerekiyor cihaza kontak sağlayan uç ise 3.5 mmlik mono jak temin eden arkadaşların bunları bilmesinde fayda var hayırlı çalışmalar dilerim 
« Son Düzenleme: 15 Ocak 2015, 23:17:30 Gönderen: TA2VW »