Gönderen Konu: Yaesu FNB-38 batarya şarjı hk.  (Okunma sayısı 63 defa)

Çevrimdışı TA2ANL

Yaesu FNB-38 batarya şarjı hk.
« : 06 Ocak 2015, 21:21:02 »
Herkese Merhaba,
Elimde bulunan Yaesu FNB-38 bataryayı, akıllı şarj cihazı ile şarj yapmak istiyorum. Fakat pil tamamen bittiği için + ve - kutupları bulamadım. Bu bataryanın şarj olması için kullanmam gereken pinler konusunda bilgisi olan var mı?
Selamlar,
Tolga Anıl

Çevrimdışı TA1CH

Ynt: Yaesu FNB-38 batarya şarjı hk.
« Yanıtla #1 : 06 Ocak 2015, 21:58:00 »
Digital ölcü aleti pil bitik bile olsa   yön bulmanızda  doğru yon ise hic bir ibare gözükmezken yanlış yön ise - işareti cıkacaktır   pil ne kadar bitik olursa olsun bu ibareyi gösterecek voltajı vardır . 73

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #2 : 06 Ocak 2015, 22:03:19 »
pil lityum değil sanırım icerisinde yanacak bir devrede yok  isterseniz kısa süreli elektrik verebilirsiniz  ayarlı bir adaptörünüz varsa cektiği akımı görebileceğiniz  düşük volttan  başlayarak  3 volt orneğin  yavaş yavaş arttırarak pili canlandırabilirsiniz arka uclarda  zaten diyot vardır yakma olasılığınız yok  ama tabiki  yuksek akım cekerse ısrarcı olmayın   yapmaya gelince yapabiliyorum ama anlatmaya gelince   tıp fakultesi bitirmem gerekli sanırım    73
« Son Düzenleme: 06 Ocak 2015, 22:04:36 Gönderen: TA1CH »

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #3 : 06 Ocak 2015, 22:52:03 »
Mesut hocam kendine haksızlık etme anlattın işte.

Bu piller lityum değilmiş, yanma olasılığı yokmuş, arka uçlarında koruyucu diyot varmış.

Canlandırma işlemi yapmak için pili alacağız, akımını ve voltajını ölçebildiğimiz bir ayarlı DC gerilim kaynağına bağlayacağız,

3 V DC ile başlayıp gerilimi yavaş yavaş arttıracağız,

Pilin çektiği akım yüksek ise ısrarcı olmayacağız.

Doğru anlamış mıyım öğretmenim?
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND