Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

ÇOK BANDLI DDS VFO Projesi...

<< < (13/14) > >>

TA3ALS:
Ahmet bey, Mehmet Beyin tecrübeleri derken http://www.telsizciler.org/index.php/topic,32433.msg102752.html#msg102752 mesajını kastetmiştim.

TA7R:
Pardon hocam , ben de direnç mi bobin mi konusunda yazdıklarım için anlamıştım. 73 ..

TB5X_SK:
Arkadaşlar;

Sanırım şemalar karıştı ben söyle bi açıklık getireyim:

Bu çok bandlının şemasında DDS modülün altındaki bobinin değeri verilmemişti.

İlk projedeki şemayı ben o yüzden örnek verdim. orada bobinin değeri 1mH olarak okunuyor..
yani bu alttaki şema daha önceki projeye ait:

Bu çok bantlı devrenin şeması ise şu:

TA3ALS:
Mehmet Bey, teşekkürler. O bobin şok bobini. Besleme yoluyla cihazın diğer katlarına RF sızmasın diye konmuş.100mikrohenri de olsa, 1milihenri de olsa iş görecektir.
Selamlar...

TA3IHD:
Nevzat bey, ben bu devreden yapıp denedim. Hatta ilk denememde kontrolsuz osilasyonlar üretti. Hatta evdeki tv yi dahi etkiledi. Sonra farkettimki 12V ve 5V kaynaklarına 1000uf 500uf kondansatörleri unuttuğumu gördüm. Onları takınca osilasyon kesildi. Besleme girişi 1mili henri wattlı bobin gerekiyor. (Wattlı Çünki ad9850 bayağı akım çekiyor. Entegre 70- 80dereceye ısınıyor. ) bobin kontrolsuz osolasyonları önlüyor. Aslında mono band vfo için uygun devre. Ayrıca vfo freksansını ben 1-2 mhz lerde tutuyorum. Yani shift - yapıyorum. O zaman sinyal genliği 1V un üstünde oluyor. Bence güzel ve çok stabil bir devre. Hex ve pcb hazır hatasız ve eksiksiz. 73

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git