Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

ÇOK BANDLI DDS VFO Projesi...

<< < (8/14) > >>

TA3ALS:
Ayrıca Osilaskop ile yapılan genlik ölçümleri özel proplar (aktif prop) kullanılmadığı sürece çok doğru sonuçlar vermiyor. Osilaskopun kazancı frekansla beraber düşüyor. Bunu da dikkate almak lazım.

TA2BS:
Çaglar bey sizinde dediğiniz gibi demek istediğim yüksek genliği db olarak azaltmaktı, böyle oluncada çok bantlı devrelerde komitatör işlevi görecek elemanlar devreye giriyor. Eger çıkış resimdeki gibi veya ona yakın gibiyse dds çıkışına filitre şart. 200 ohm luk çıkışı giriş katına maksimum güç aktaraçak şekilde yapmak için yazdığınız gibi empedans uygunlaştırıcı  trafo gerekir. verdiğiniz alman amatörün filitre yazısınıda inceleyecem.
73

TA1JA:
RS'de

AD9951  77TL.
AD9850  69TL.

Çin'den alınırsa AD9951 yaklaşık 36TL'ye geliyor.
Sadece çip fiyatı bile böyleyken bu DDS modüller neden 6-7$'a satılıyor?
Orjinal entegre kullanılsa (9850) yine aynı sorun olur mu acaba?

TA2UH:
Ali Şahin Bey çok pardon, AD9851 modülüymüş. Zaten linki de bir şekilde yok etmişim: http://www.ebay.com/itm/NEW-AD9850-module-DDS-signal-source-AD9851-module-high-quality-signal-/141195481575?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20dfe811e7
9951'in bilgilerine ve bulabildiğim projelere baktım, söylediğiniz gibi çok daha iyi. Acaba siz denediniz mi?

Maalesef aktif probum yok...

Murat Bey ben yazılıp çizilenlerden şu sonucu çıkarıyorum: Birisi 2012'den beri bu modülleri Çin'den piyasaya veriyor. İlk çıktığında bunlar da 20-30 Dolar fiyatla satılıyormuş. Belki çipler orijinaldir ama modüllerde bir tasarım ya da üretim hatası var. Herhalde çipi kurtarmakla falan uğraşmayıp ne kadar kurtarırsak kardır mantığıyla satıyorlar...

TA3ALS:
Modüllerdeki AD9850 orjinal değil, daha önce yazmıştım. Data kağıdında belirtilenden farklı çalışıyor.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git