Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***
ÇOK BANDLI DDS VFO Projesi...
TB5X_SK:
Ali Şahin Bey;
Çalışma Prensibi şu sekilde:
Önce ilk açılışta hangi banda geçerseniz geçin ekranda 98.küsür bir frekans çıkıyor.
Enkoderi kullanarak bandlara göre frekansları ayarlıyorsunuz.
Bandın üst ve alt sınırı belirlenmiş değil..
Bir badnta tüm frekansları geziyorsunuz...
eğer 80M bandına geçerseniz entegrenin o bacağından +5v alıyorsunuz ama frekansı sizin enkoderi kullanarak 3.777 Mhz lere indirmeniz gerekiyor.
Yani ekranda 40m bandı yazarken de siz encoderi çevirerek 3.777Mhz kadar inebiliyorsunuz. Hala 40m çıkışından +5v almaya devam ediyorsunuz.
Ne zaman band butonuna tıklayıp 80m ye geçerseniz o zaman +5v ucu değişiyor..
Yani bir başka deyişle frekansı gezerek band geçişi yapamıyorsunuz...
Son bırakılan frekans hafızada korunuyor. Tekrar dolaşıp aynı banda gelince en son bıraktığınız frekans ekranda çıkıyor..
Biraz karışık gibi oldu sanırım ama umarım anlatabilmişimdir..
73
TA3ALS:
Mehmet Bey, teşekkür ederim. Bu şekilde kullanışlı değil. Mevcut kullandığım hangi frekansı seçerseniz, o bantta çıkış veriyor.Tuş takımı da olduğundan çok hızlı frekans girilebiliyor.Demek ki onunla devam edeceğim. Sağolun.
TA1JA:
Mesut Bey,
Dikkatten çok, dün montajına başlamıştım, oradan biliyorum :)
1-30MHz RF jeneratörüne ihtiyacım vardı, yapmışken bunu yapayım, cesaret ve vakit bulursam QRP için hazırlık olur diyordum.
Ancak Mehmet beyin de yazdıklarına göre çok kullanışlı bir devre olmayacak. Bunun yerine yeni bir tasarım yapmak daha mantıklı.
Böyle bir çalışma yapılırsa mikrokontrolcü tarafında ben de elimden geleni yaparım. Birisinin işin mantığını anlatması yeterli.
TA9MUB:
Sayın hocalarım ellerinize sağlık. DDS kiti nerden temin edebiliriz.
TA1ICA:
DDS kit için adres Ebay. Bir örnek:
http://www.ebay.com/itm/AD9850-DDS-Signal-Generator-Module-0-40MHz-2-Sine-Wave-And-2-Square-Wave-Output-/281509857878?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item418b4b8a56
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git