Gönderen Konu: BAOFENG 5RE PLUS PROBLEMİ  (Okunma sayısı 97 defa)

Çevrimdışı TA9ILK

BAOFENG 5RE PLUS PROBLEMİ
« : 23 Aralık 2014, 08:34:03 »
Merhabalar. Siteye ilk mesajım olması hasebiyle herkese saygılarımı sunuyorum. Baofeng 5re plus el cihazına bilgisayar üstünden frekans girdikten sonra (veya biz öyle sanıyoruz) cihaz aynı frekans üstünden diğer bir cihaza gönderme yapıyor ancak alma yapmıyor. Bilgisayardan frekansları girdikten sonra 1 saat gibi süre denendi ve sorun çıkarmadı. Bir sonraki gün aldı gönderdi bir müddet sonra gönderdi ve almamaya başladı. Sonrasında sorunun farkına vardık. Cihaz üstünden resetleme yaptık. Sorun düzeldi sandık fakat elle frekans girer girmez aynı sorun vuku buldu. Cihazın yazılımı BFB297. Bu sorun yazılımsal bir sorun mudur? Bu illet sorunun çözümü nedir? CHIRP denilen programla BFB297 firmwire nin yeniden yüklenmesi gerektiğine ilişkin olmayan ingilizcemle bir şeyler okudum. Frekansları attığımız Baofeng programının BFB297 yazılım versiyonuna uyumsuz olması mı böyle bir sorunu tetikledi? Yoksa tamamen teknik bir sorun mudur? Acilen yardımlarınızı bekliyor teşekkürlerimi sunuyorum.

Çevrimdışı TA9ILK

Ynt: BAOFENG 5RE PLUS PROBLEMİ
« Yanıtla #1 : 23 Aralık 2014, 23:45:05 »
Son yaptığım çalışmalardan sonra cihazı açıyorum üstündeki frekanstan alma gönderme yapıyor. Band veya frekans değiştirdiğimde gönderme yapıyor alma duruyor. Tekrar açıp kapadığımda sorun düzeliyor. Aynı şekilde band veya frekans değiştirdiğimde ya da menüye girdiğimde gönderme yapıyor alma duruyor. Nemenem bir arızadır.