Bir kaç satır da ben karalayayım.
Usta sıfatıyla değil, ama dünyada 3 büyükler olarak bilinen, en çok amatör cihaz üretip satan firmalar olan Icom, Kenwood ve Yaesu'nun her birinden çeşitli model cihaz sahibi olan bir kişi olarak yazıyorum. Halihazırda Kenwood TS-480 SAT kullanıyorum. Icom'un da eski 7200 modelini kullanıyorum. 7100 modeli daha taze piyasaya çıkan "turfanda" bir cihazdır. Bu nedenle henüz deneme fırsatım olmadı. Ancak TS-480 den çok memnunum. TS-480 de AF DSP mevcuttur, oldukça iyi çalışmaktadır. Anten tunerini hesaba katmayın, 1:3 SWR ye kadar etkilidir, ancak küçük düzeltmeler yapar. Alış hassasiyeti iyi, alıcısı hassas ve gürültüsüzdür. İlk 25 DX kredimi bu cihazla ve balkon anteni ile kazandım. Bunun da bilgisayar bağlantısı vardır, ancak USB değil, bir önceki teknoloji olan RS-232 portu üzerinden bağlanır. Ancak uygun çeviriciler kullanarak USB den de bağlayabilirsiniz, ben öyle yapıyorum.
Artıları:
-Sağlam, hassas alıcılı, yıllardır kullanıldığı için huyu suyu iyi biliniyor, müzmin hastalıkları yok (eskimeden dolayı başınıza dert açma özelliği yok), bir sonraki nesil olan daha yeni cihazlara göre ucuz
Eksileri:
-Eski teknoloji, ilk aldığınız anda demode olmuş bir cihazla karşılaşacaksınız. Native USB bağlantısı eksikliği, IF DSP eksikliği vb. küçük ekran, küçük tambur, küçük cihaz (gerçi 7100 de öyle ama ben sabit istasyonda küçük cihaz sevmediğim için öyle yazdım) VHF / UHF bandı yok (her ikisini de sevmem ve kullanmam)
7100 teknoloji olarak daha üstün ama yeni bir cihaz, daha akı - karası çok belli olmadı, kullanıldıkça ortaya çıkacak.
Ben sizin yerinizde olsam eğer param varsa 7100 ü tercih ederdim. Ama 7100 bütçemi aşıyorsa cüzdanımda çırpınışlar yaratacaksa gözümü bile kırpmadan 480 i alırdım.
Son teknoloji iyidir. Ama unutmayın gelişmenin sonu yok. Bugün yeni olan, bir kaç yıl sonra eski olacak. En son teknoloji hep kaf dağının ardında olacak. Karar sizin.